• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Birden fazla hücredeki veriyi, tek hücrede birleştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

makroeko

Yeni Üye
Aldığı beğeni
48
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar şu konuda yardımınızı rica ediyorum.

Üretimde karşılaşılan hatalarla ilgili bir rapor tablomuz var.

Karışık olduğu için sadece sorumu ilgilendiren kısmı ekledim.

Bir üründe birden fazla farklı hata türü olabiliyor.

Listedeki hata türleri artarak devam edecek.

Raporda RED NEDENİ sütununda veri doğrulama ile seçim yaptığımda malumunuz tek hücreye bir tane seçilebiliyor.

Amacım birden fazla hata türünü ayrı ayrı seçip aralarına virgül, tire…vb işaret koyarak tek hücreye eklemek istiyorum.

Bunu normal yollarla ya da makro ile yapmanız mümkün müdür.

Exceli orta seviyenin üzerinde kullanıyorum.

Ama makrodan anlamıyorum.

Dosyama nasıl uyarlayacağımı yazarsanız minnettar olurum.

Teşekkürler.

Makrolu bir örnek. Sayfada talimat var ona göre bir deneyiniz

Konu Sahibi
Harika olmuş elinize sağlık, yarın kendi dosyama uyarlamaya çalışacağım.eğer yapamazsam sizden yardım isterim

Konu Sahibi
İşyerimiz kurumsal bir şirket olduğundan, bilgi işlemci makroları devre dışı bırakmış.

Tüm ayarlara baktım hiçbir şekilde olmuyor.

Evde çalıştırdım ama işyerinde çalıştıramadım.

Başka bir yöntemi var mıdır.

fikir olması için makrosuz

Konu Sahibi

Sayın askan,
Makroyu sonunda çalıştırdım engelleri aştık şükür. Lakin size verdiğim şirket bilgilerinin olmadığı taslak bir dosyaydı. Asıl dosya ekte. Kodları ve modülleri kopyalamaya çalıştım ama beceremedim.

Özel bilgileri silip yükledim.

Birleştirme olayını UYGUN OLMAYAN ÜRÜN TAKİP LİSTES sayfasında sarı işaretli H-0 sütunlarında istiyorum.Veri doğrulamanın da Kriterler sayfasından geldiğini görürsünüz zaten. Analiz sayfasında değişiklik yapmayalım.

Tabi bu arada Vba kodlarını, modüllerini başka dosyalara nasıl kopyalayabilirim bu konuda kaynak önermenizi rica edeceğim.

Bir kontrol edin istediğiniz olmuş mu? İki ayrı ütunda istemişsiniz galiba ona göre hazırlandı.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri