Osman Gazi
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 15
- Excel V
- Office 2021 TR
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar
Tablomda Öğrenci Adı Soyadı, Sınıfı, Not Ortalaması ve Devamsızlık sütunları var.
Açılır liste kullanarak birbirine bağlı filtreleme yapmak istiyorum.
Birinci açılır listede Sınıf İsimleri
İkinci açılır listede Pekiyi, İyi, Orta, Geçer ve Kaldı
Üçüncü açılır listede ise Çok, Orta ve Az yazacak.
Birinci açılır listeden sınıfı seçtikten sonra ikinci açılır listeden Pekiyi seçince o sınıfta notu 85 üzeri olanların listesi büyükten küçüğe sıralı halde gelmesini istiyorum.
(70-85 arası İyi, 55-70 arası Orta, 45-55 arası Geçer, 0-45 arası Kaldı)
Bu sınıftaki öğrencilerden notu 85 ve üzeri olanlar büyükten küçüğe doğru sıralı olarak geldikten sonra üçüncü açılır listeden Az seçeneğini seçince de devamsızlığı 5 günden az olan öğrencileri filtrelesin istiyorum. (5-10 arası Orta, 10 günden fazla olanlar ise Çok)
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Kolay gelsin
Tablomda Öğrenci Adı Soyadı, Sınıfı, Not Ortalaması ve Devamsızlık sütunları var.
Açılır liste kullanarak birbirine bağlı filtreleme yapmak istiyorum.
Birinci açılır listede Sınıf İsimleri
İkinci açılır listede Pekiyi, İyi, Orta, Geçer ve Kaldı
Üçüncü açılır listede ise Çok, Orta ve Az yazacak.
Birinci açılır listeden sınıfı seçtikten sonra ikinci açılır listeden Pekiyi seçince o sınıfta notu 85 üzeri olanların listesi büyükten küçüğe sıralı halde gelmesini istiyorum.
(70-85 arası İyi, 55-70 arası Orta, 45-55 arası Geçer, 0-45 arası Kaldı)
Bu sınıftaki öğrencilerden notu 85 ve üzeri olanlar büyükten küçüğe doğru sıralı olarak geldikten sonra üçüncü açılır listeden Az seçeneğini seçince de devamsızlığı 5 günden az olan öğrencileri filtrelesin istiyorum. (5-10 arası Orta, 10 günden fazla olanlar ise Çok)
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Kolay gelsin
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.