• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü bir kitaptan başka kitaptaki userform text e değer gönderme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar. aa dosyasında imleç hangi satırdaysa o satırın c sütunundaki değeri alıp bb dosyasındaki userform1 in sicil textine yazdırmak istiyorum ama yapamadım yardımlarınızı bekliyorum. Şimdden çok sağolun.

Çözüm
Userform1 e ulaşmayı nesne dışında başaramadık o yüzden ya form kapalı iken tıklanacak yada elle giriş yapılacak
Hocam orijinal dosyada nesne de sorun çıkarıyor. Bende nesne yerine kitap açılır açılmaz form açılıyor kodu revize edebilmeniz mümkün müdür. Ben denedim sizin kodları ancak yine de atayamadım.
Deneyiniz açık olan userform1 e yazar
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
Hocalarım bb dosyasını formu açma butonu koymamışım ama dosya da form var daha önce hiç deneyen olmadı mı buna benzer bişey, Çok fazla kod denedim ama text e değeri bir türlü atayamadım. Mümkünatı varsa yardım rica ediyorum.

Merhabalar. aa dosyasında imleç hangi satırdaysa o satırın c sütunundaki değeri alıp bb dosyasındaki userform1 in sicil textine yazdırmak istiyorum ama yapamadım yardımlarınızı bekliyorum. Şimdden çok sağolun.
Deneyiniz kendi dosyanıza göre uyarlayınız. 001 dosyasında Sayfa1 de C sütununda herhangi bir hücreye çift tıkladığınızda Userformda ki textboxa ilgili hücredeki veriyi yazar
001 dosyasının sayfa modülüne ;
HTML:
Kod:
002 dosyasında yeni bir modüle;

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Çok sağolun hocam. Epey kod deneyip çözememiştim. Orijinal dosyada yarın deneyip kesin dönüş yaparım size.

Konu Sahibi
Hocam orijinal dosyada nesne de sorun çıkarıyor. Bende nesne yerine kitap açılır açılmaz form açılıyor kodu revize edebilmeniz mümkün müdür. Ben denedim sizin kodları ancak yine de atayamadım.

Userform1 e ulaşmayı nesne dışında başaramadık o yüzden ya form kapalı iken tıklanacak yada elle giriş yapılacak
Deneyiniz açık olan userform1 e yazar
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Deneyeyim hocam. Hocam sizin verdiğiniz kodla devam edeyim dedim. Ama sizin kodlar benim olusturdugum nesne ya da butonu bulamadı. Şimdi tekrar deneyecegim

Konu Sahibi
Hocam kusura bakmayın. HTML:
Kod:
Hocam kusura bakmayın bunu bulamıyoruz. ne yapmam lazım. nesne ekliyorum nesneyi görmüyor buton ekliyorum butonu görmüyor.
Sizin oluşturduğunuz 2 nolu dosyadaki nesneyi kopyaladım ona rağmen bulamıyor.

Konu Sahibi
Açılacak dosya adı "FORM" dosyayı açtırıyorum. Buton ya da nesnenin bulunduğu sayfa adı "Sheet1". Açılacak userform'un adı "userform1" değer yazılacak text'in adı "sicil".
Sizin oluşturduğunuz nesneyi kopyaladım adı da Forma buna rağmen bulamıyorum
Orijinal dosyaları gönderemiyorum kusura bakmayın çok büyük datalar ve sıkıntılı veriler ne kadar temizlesem de içinde veri kalacak.

Açılacak dosya adı "FORM" dosyayı açtırıyorum. Buton ya da nesnenin bulunduğu sayfa adı "Sheet1". Açılacak userform'un adı "userform1" değer yazılacak text'in adı "sicil".
Sizin oluşturduğunuz nesneyi kopyaladım adı da Forma buna rağmen bulamıyorum
Orijinal dosyaları gönderemiyorum kusura bakmayın çok büyük datalar ve sıkıntılı veriler ne kadar temizlesem de içinde veri kalacak.
Shape ekleyiniz ismini sol üstten değiştirin istediğiniz bir isim verebilirsiniz kodda shapeName = "forma" ' "forma" olan kısmını da verdiğiniz isim ile değiştirin. Kodda ki "Textbox1" adını da "sicil" olarak değiştirin. Ayrıca form dosyasının yolunu kendi bilgisayarınıza göre düzenleyin Set bbWorkbook = Workbooks.Open("C:\Users\qrnz\Downloads\002.xlsm") ' Dosya yolunu kendi yolunuza göre değiştirin

Konu Sahibi
Hocam emek verdiniz. Çok sağolun sanırım yapamadım. Öncesinde de çok denemiştim. Kusura bakmayın vaktinizi aldım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri