11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı İMSAKİYESİ
İmsaka Kalan İmsak Saati
  • DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Bir hücrenin X satır üzerindeki hücre fonksiyonu nasıl olur

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Onurucan

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 109
Arkadaşlar merhaba,

Benim iki sorum var, yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.

1) Bir hücrenin X hücre yukarısı veya X hücre aşşağısını yazdırma formülü konusunda yardıma ihtiyacım var. (Örnek: G20 hücresinin 15 hücre üzerindeki G5 hücresindeki değeri yazdıracak formül)

2) Tablomda bugünün tarihini gösteren bir hücredeki değeri geçen yılın tablosunda ay ve gününe denk gelen hücreyi aratmak istiyorum. (vlookup kullanarak) Ancak sadece ay ve gün kısmını araması gerekiyor bunu yapamadım.
(Örnek: 1.1.2014-31.12.2015 arası bir tablom var. Today() yazarak bugünü yanına da geçen yılın aynı gününü yazdırmak istiyorum. Today kısmı 5 ocaksa yanına da geçen yıl 5 ocak)

Teşekkürler.

Çözüm
G20'nin 15 hücre yukarısı (G5) için:
=KAYDIR(G20; -15; 0)

Tarihi Sadece Gün ve Ay Olarak Eşleştirme
HTML:
CoffeeScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu formülleri uygularken "Değer bulunamadı" (#YOK) hatası alırsanız, tarih formatlarının (Metin mi yoksa Sayı mı olduğu) uyuşup uyuşmadığını kontrol ediniz
Windows 10 Opera 127
G20'nin 15 hücre yukarısı (G5) için:
=KAYDIR(G20; -15; 0)

Tarihi Sadece Gün ve Ay Olarak Eşleştirme
HTML:
CoffeeScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu formülleri uygularken "Değer bulunamadı" (#YOK) hatası alırsanız, tarih formatlarının (Metin mi yoksa Sayı mı olduğu) uyuşup uyuşmadığını kontrol ediniz

Çözüm
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 109
hocam iyi ki varsın müthiş bir yetenek bizlerde iyi ki bu forum sitesindeyiz sayenizde işlerimiz daha da kolaylaşıyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri