• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü bir hücreden başka hücreye değer gönderme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bibib

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
arkadaşlar kolay gelsin formu ve interneti aradım fakat bulamadım sadece aşağıda verdiğim makroya denk geldim bunu sayfanın worksheet / change kısmına yazdım fakat sayfa bir (veri girişi yaptığı sayfa) donuyor (sanıyorum döngü devam ettiği için işlem yapmama izin vermiyor) bir müddet sonra da excel kapanıyor.
Arkadaşlar yapmak istediğim şu şekilde;
a1-b1-c-1 hücreleri çoktan seçmeli. mesela A1 hücresinden bir değer seçtiğim zaman b1 ve c1 hücrelerinde girilen değerleri silerek boş değer atayacak veya o hücrelere değer girişine izin vermeyecek B1 hücresine veya c1 hücresine değer seçtiyse diğer hücredeki değerleri selecek veya engelleyecek ne zaman girilen değerdeki hücreyi silerse o zaman a1-b1-c1 hücrelerinden değer seçme aktif olacak bunu tüm satırlar için yapacak
kısacası farklı bir hücreden de formül çubuğundan eğerler ile kontrol ittirerek veya sayfayı dondurmadan vba kodları hücreleri kontrol ettirmek ve boş değer atamak.

bu kod exceli donduruyor

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Merhaba, aşağıdaki konu ile açıklama yapmaya çalıştım.
Konu Sahibi
hocam teşekkürler emeğinize sağlık bir hücreye değer alınmış ise diğer çoktan seçmeli hücreye değer silinmeden müdahale etmemi engelliyor. İşime fazlası ile yaradı elinize sağlık, çoktan seçmeli değerleri başka bir sayfadan alıyor ne olur olmaz (sonradan altına seçenekler ilave edilir diye yaklaşık 10 tane de boş hücre seçmiştim) bu boş hücreleri de listede gösterdiği gibi çoktan seçmeli listeyi açtığım zaman seçenek kısmına sondaki değerlerden açılmaya başlıyor ilk değerin gözükmesini ve boş hücrelerin listeye dahil olmamasını nasıl sağlarım (Çoktan seçmeliyi veri doğrulama ile seçtiriyorum)
saygılar

Merhaba, aşağıdaki konu ile açıklama yapmaya çalıştım.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri