• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru BENZERSİZ ve SIRALAMAYÇOKLU Kombinasyonunda Dizi Boyutları Uyuşmuyor (#DEĞER! Hatası) - VBA'sız Tek Hücrede Çok Kriterli Dinamik Sıralama

merveik

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Katkı
%0.00
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Selamlar hocalarım, Excel 365'in dinamik dizi fonksiyonlarıyla bir rapor hazırlıyorum ama tıkandım.
Elimde ham veri tablosu var. Bu tablodan BENZERSİZ (UNIQUE) ile dinamik bir liste çekiyorum. İkinci aşamada bu listeyi SIRALAMAYÇOKLU (SORTBY) ile sıralamak istiyorum. Kriterim şu: Satış Tutarına göre (Büyükten Küçüğe), eğer tutarlar eşitse 2. Kriter olarak Adet değerine göre (Büyükten Küçüğe) otomatik sıralanacak.

Ekli dosyalar

• işlevin doğru adı SIRALAÖLÇÜT olacak.
  • BENZERSİZ işlevi ile tabloda "Müşteri adı" verisini almışsınız. bundan sonraki sıralama işlemi nasıl olmalı. En iyisi belirttiğiniz olasılıkları da içeren bir tablo oluşturup, OLMASI gereken sonucu gösteren tabloyu da ekleyerek tekrar dosya gönderin. Daha hızlı çözüm gelir sanırım.

Konu Sahibi
Galapagos hocam elinize sağlık, hızlı dönüşünüz için teşekkürler.
Fonksiyon ismini SIRALAÖLÇÜT olarak düzelttim ama dediğiniz gibi dizi boyutlarını (sadece müşteri adı çektiğim için) bir türlü eşleştiremedim, mantık hatası yapıyorum.
Öneriniz doğrultusunda, formülün üretmesini hayal ettiğim olması gereken tabloyu dosyaya manuel olarak ekledim ve revize dosyayı yükledim. Formülü bu yapıya nasıl uydurabiliriz, kıymetli çözümünüzü sabırsızlıkla bekliyorum hocam. Hayırlı forumlar.

Geri