• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Belirli koşula uyan satırları sayma

xargrax

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Mozilla Firefox 152
Ekte verdiğim dosyada "Anasayfa" sekmesinde bulunan listede kırmızı renkli satırlarda bulunan isimleri belirledikten sonra 4 ve 4ten fazla sayıda kırmızı satır olan isimleri sayıp Analiz sayfasında ilgili kutuya sayısını yazmasını istiyorum. Ayrıca Analiz sekmesinde bulunan kalan öğrenciler başlığının altından sınıf seçimi yapıldığında o sınıftan 4 ve 4ten fazla kırmızı olan öğrenci isimlerinin listelenmesini istiyorum. bunu sağlayacak bir formül yada makro konusunda yardımcı olur musunuz?

İsteğimin daha iyi anlaşılması açısından analiz sekmesinde bulunan sayfayı manuel olarak doldurdum.

Ekli dosyalar

Windows 10 Google Chrome 149
Bir çalışma yaptım inceleyiniz. Orjinal verilerinizde deneyiniz. Orjinal verilerinizde çalışmaz ise alt kısımlarda veri temizliği yapılması gerek .

Ekli dosyalar

Merhaba

Ana sayfanızda şube isimlerini de Analiz Sayfasındaki Şube isimleriyle aynı yaparsanız ( Ben olsam kolaylık olsun diye Analiz Sayfasındaki isimleri değiştirirdim.) ÇOKEĞERSAY fonksiyonu sizin işinizi görecektir. Birden fazla koşula uyan verileri saydırabiliyorsunuz. 50 Den küçük notu olan öğrenciler şubelerine göre sayılacak.

Office sürümü uygun ise
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Formülünü kullana bilirsiniz. Bu formül Yıl Sonu Not Ortalaması 50 nin altında olan öğrencileri listeler. Ana sayfadaki başlıkları ile.

Eğer tüm başlıklar gelmesin sadece istediğim başlıklar gelsin derseniz;
HTML:
Kod:
Formülünü kullana bilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur. İyi çalışmalar.

Son bir formül önerisi daha

HTML:
Kod:
LET fonksiyonu değişken tanımlamamızı sağlıyor.
HTML:
Kod:
Okul No | Öğrenci Adı | Şubesi | Dersin Adı | Notu
Başlıklarıyla.

İyi çalışmalar.

Geri