• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Belirli Bir Hücredeki Değer Değiştiğinde Klasördeki PDF Dosyasını Otomatik Açan ve İlgili Sayfaya Odaklanan VBA Kodu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ilhanck

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Katkı
%0.00
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
İyi forumlar herkese. Bir fatura takip ekranı tasarladım. A sütununda fatura numaraları yazıyor. Bilgisayarımda C:\Faturalar\ klasörünün içinde de bu fatura numaralarıyla aynı isimde (Örn: 12345.pdf) PDF dosyaları var.
İstediğim makro kurgusu şu: Kullanıcı A sütunundaki herhangi bir fatura numarasına çift tıkladığında (veya yanındaki butona bastığında), VBA arka planda o numaraya ait PDF dosyasını bilgisayardaki varsayılan PDF okuyucu (Adobe, Chrome vb.) ile otomatik olarak açsın.
Köprü (Hyperlink) mantığı ile sadece dosyayı açabiliyorum ama benim pdf dosyalarım çok sayfalı. PDF açılırken, faturanın vadesine göre otomatik olarak PDF'in 3. veya 5. sayfasına odaklanarak açılmasını sağlayabilir miyiz? VBA ile dış bir uygulamaya (PDF Reader) sayfa parametresi göndererek çalıştırmak mümkün müdür? Şimdiden cevap yazacak hocalara teşekkürler.

Çözüm
İyi forumlar herkese. Bir fatura takip ekranı tasarladım. A sütununda fatura numaraları yazıyor. Bilgisayarımda C:\Faturalar\ klasörünün içinde de bu fatura numaralarıyla aynı isimde (Örn: 12345.pdf) PDF dosyaları var.
İstediğim makro kurgusu şu: Kullanıcı A sütunundaki herhangi bir fatura numarasına çift tıkladığında (veya yanındaki butona bastığında), VBA arka planda o numaraya ait PDF dosyasını bilgisayardaki varsayılan PDF okuyucu (Adobe, Chrome vb.) ile otomatik olarak açsın.
Köprü (Hyperlink) mantığı ile sadece dosyayı açabiliyorum ama benim pdf dosyalarım çok sayfalı. PDF açılırken, faturanın vadesine göre otomatik olarak PDF'in 3. veya 5. sayfasına odaklanarak açılmasını sağlayabilir miyiz? VBA ile dış bir uygulamaya...
Köprü (Hyperlink) mantığı ile sadece dosyayı açabiliyorum ama benim pdf dosyalarım çok sayfalı. PDF açılırken, faturanın vadesine göre otomatik olarak PDF'in 3. veya 5. sayfasına odaklanarak açılmasını sağlayabilir miyiz? VBA ile dış bir uygulamaya (PDF Reader) sayfa parametresi göndererek çalıştırmak mümkün müdür? Şimdiden cevap yazacak hocalara teşekkürler.
Deneyiniz;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
SNNAY hocam çok teşekkür ederim, elinize emeğinize sağlık.
Kodları hemen test ettim, tam istediğim gibi nokta atışı çalıştı. Sayfa parametresini Edge üzerinden bu şekilde yönlendirmek gerçekten harika bir mantık olmuş, beni çok büyük bir yükten kurtardınız.
Bilgi paylaştıkça güzeldir, hakkınızı helal edin. Hayırlı forumlar dilerim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri