• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Belirlenen Sayfaya Şifre Uygulama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcexrem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,679
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlarım,

Ortak kullanıma açık dosyamın MAAŞ LİSTESİ sayfasına erişim herkese açık olmaması için şifreleme yapmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz.

aslında Excel macrolarından anlayan bir kişi macro şifresini rahatlıkla aşar. aşağıdaki kod işinize yarayabilir.
ThisWorkbook modülüne
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Oluşturacağınız bir modüle ise aşağıdaki kodu yapıştırın ve bu kodu uygun bulacağınız bir tetikleyici ile ihtiyacınız olduğunda çalıştırın.
HTML:
Kod:

Ekteki Klasörde paylaşıma açık olacak "Kontrol Merkezi" dosyasındaki "Maaş Listesi" sayfasını sildim.
YineEkteki sadece sizin PC'nizde bulunacak, Kitap1 dosyasında ise sadece "Maaş Listesi" var. O dosyasındaki Makroyu çalıştırınca "Kontrol Merkezi" dosyasına bu sayfayı aktarıyor. "Kontrol Merkezi"nı kapatırken yine bu sayfayı silin. ihtiyacınız olduğunda Kitap birden tekrar aktarırsınız.
Not: Makrodaki dosya yolunu kendinize uyarlayın

Konu Sahibi
Sn. Alicimri hocam,

ilk mesajınızdaki kodu uyguladım sayfa gizlendi ama kullanacağım zaman nasıl görünür yapabilirim?

Örneğin, Makro kaydet basın Klavye kısa yolu atayın başka bir şey yamayın, O makro kodlarının içine aşağıdaki kodu yapıştırın.,HTML:
Kod:

Konu Sahibi
sayfayı aç çalışıyor ancak gizlemeye buton atayamıyorum.

Sayfa gizlemeye niye buton atamaya çalışıyorsun. Genelinde gizli olması gerekmiyor mu Dosya açılırken sayfa gizlemesi daha mantıklı değil mi? Gerektiğinde de açarsın.

Konu Sahibi
buton ile gizleyip buton ile aktifleştirmek istiyorum ama sayfayı açarken butondaki koda şifre eklemem gerekli hocam.

Konu Sahibi
dosyayı gizlemek için kapat aç yapmam gerekiyor bu şekilde.

İlk önce aşağıda makroyu çalıştırıp PC adınızı öğrenin. sonra bu makroyu silin.
HTML:
Kod:
Sonra aşağıdaki makroya "user" yerine öğrendiğiniz PC adını yazın.
Böylece sadece sizin PC nizden Göster Butonu tıkladığınızda gizli sayfa açılacaktır.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
benim olmadığım zamanlarda da bu cihaz kullanılıyor hocam o yüzden şifre olarak talep etmiştim.

Konu Sahibi
olmadı hocam :(

şifreyi 1820 şeklinde dosyayı paylaşmanız mümkün müdür?

Konu Sahibi
butonları farklı sayfalara kopyaladım ama çalışmadı hocam.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri