• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Başlangıçdan -3 verisini getirme

🕒 Konu sahibi 26 dakika önce aktifti

Kokorecci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
70
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 143
merhaba ustalarım ekdeki dosyanın içinde elimden geldiği kadar becere bildiğim kadar anlattım diye düşünüyorum ve renglendirdim örnekleme olarak
bu konuda nasıl bir formül uygulayabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Çözüm
Birde bu dosyayı inceleyin. AA ve AJ sütunlarında iki ayrı formül ile çözebildim. ilk haftalarda sıkıntı çıkıyor galiba onları da kullanamazsınız veri olmayacağı için.
Konu Sahibi
Eski versiyonlardaki fonksiyonlarla da Sn askan gibi sonuç almaya çalıştım.
2. Satırdaki formülerle aynı sonucu aldım.
Ancak Sn askan çözümde de eklediğim dosyada son sütunda kırmızı vurguladığımdım şekilde bazen aynı veriyi iki kere getiriyor, bazı verileri de getirmiyor.
buradaki amacımız x a takımı başlamayan verisi 21 ci hafta
21 ci olan x atakımı eksi -3 çıkardıgımızda 18 ci haftaya deng gelir
x a takımı 18 ci haftadaki kiminle karşılaşmış onu bulduracagız formülle ilk etabda
ve 2 ci kural x takımın 18 ci haftada bulduk ve buradanda eksi -2 yani 18-2 =16 cı haftadaki kiminle karşılaşmış onu buldurmak formül ile 3 cü kral ise 16 cı haftayı bulduk x a takımını bu severde 16-1=15 şinci haftada kiminle karşılaşmış bu şekilde aynı antık x b takımın gend gelen
karşılaşmalarını ılgılı sutünlara yerleşmesi ha bu arada x a takımı bazen içerde oynayabiliyor bazende dışarda oynuyor onun için ilk kural x a takımın icerdeoynadığı yada dışarda oynadığı karşılaşmaları ona göre sıralamak aynı askan hocamın formülü gibi

Konu Sahibi
1770647260011.pngbu alndaki resimde renglendirdim bazen şu olabilir örnek 3 cü haftaya den geldiğinde 1 ci haftasını bulur fakat 1ciyi bulunca - 2 ye bulamaz çünkü veriler sezonluk şekilde değişken olduğu için veriler ilk ham şeklinde işleniyor maçlar bittikçe x takımların sonuclarını güncelliyorum her şey için çok teşekür ederim hocam

Konu Sahibi
1770647704906.pnghatalı olanı yeşil rengle yaptım 35 ci haftadaki x a tkımın 35-32 ci haftada kimile karşılaşmış onu bulması gerek formülün hocam
formülün bulduğu 32 ci haftadaki hatalı veri gelmiş ali hocam

Windows 10 Google Chrome 144
hatalı olanı yeşil rengle yaptım 35 ci haftadaki x a tkımın 35-32 ci haftada kimile karşılaşmış onu bulması gerek formülün hocam
formülün bulduğu 32 ci haftadaki hatalı veri gelmiş ali hocam
Benim formüller sadece 2025-2026 için doğru sonuç veriyor, siz Sn askan nın dosyasını kullanın.

Geri