• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Başlangıç tarihinden önceki eksi veren değerlerin hesaplanmaması

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
144
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Ek'te göndermiş olduğum dosyada ; Başlangıç ve Bitiş tarihleri mevcuttur. H4 satırında da bu başlangıç ve bitiş tarihlerine göre gün sayılarını 3 ün cü satırda bulunan aylara göre formülle almaktayım. Ancak her satırda farklı başlangıç ve bitiş tarihleri olacaktır örnek dosyada da görüldüğü gibi...

4 üncü satıra baktığımızda başlangıç ve bitiş tarihi ; 15.07.2024 - 15.07.2025 dir. Ağustos 2025 baktığımız zaman -16 gün vermektedir.
5 inci satıra baktığımızda başlangıç ve bitiş tarihi ; 15.08.2024 - 15.08.2025 dir. Burada Temmuz 2024 -15 gün vermektedir.

İlgili satırlarda ki tarih ve günlerde eksi bir sayı varsa bunları hesaplamasını istemiyorum. Çünkü şu anda Z sütununda toplam günleri tutturamıyorum.

Şu şekilde olmasını ve bu şekilde sonuca ulaşmak istiyorum eğer mümkünü varsa ;

Konuyla ilgili desteğinizi rica ederim.

1733516842869.png

Ekli dosyalar

Sayın ERKAN YILMAZ,
Kusura bakmayın. Geç oldu. Maç seyrediyordum. Geç oldu derken geç cevap verdim.
16 ncı mesajınızda kırmızı alandaki H5'teki rakamın negatif değerde gelmesi normal. Bu formülün çalıştığını gösterir. Dikkat ederseniz siz o satırda 8 nci ay için sorgulama yapıyorsunuz. Oysa kırmızı alanın bulunduğu sütun 7 nci ayı gösteriyor. Formülün başına eğer burası negatif değerdeyse, yani sıfırdan küçükse boş bırak derseniz sorununuz çözülür. Deneyiniz. Dönüş yapınız. Benim vaktim bol.

7 nci ve 8 nci ay için başlangıç formüllerini değiştirirsek sonuç düzeliyor.
H4 ve H5, I4 ve I5 formüllerine bak.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Sayın ERKAN YILMAZ,
Kusura bakmayın. Geç oldu. Maç seyrediyordum. Geç oldu derken geç cevap verdim.
16 ncı mesajınızda kırmızı alandaki H5'teki rakamın negatif değerde gelmesi normal. Bu formülün çalıştığını gösterir. Dikkat ederseniz siz o satırda 8 nci ay için sorgulama yapıyorsunuz. Oysa kırmızı alanın bulunduğu sütun 7 nci ayı gösteriyor. Formülün başına eğer burası negatif değerdeyse, yani sıfırdan küçükse boş bırak derseniz sorununuz çözülür. Deneyiniz. Dönüş yapınız. Benim vaktim bol.

Öncelikle tekrar teşekkür ederim cevabınız için.

Şimdi dediğiniz formülü kullandım ama olmayan ay için boş geldi ancak dolu aylar için yaptığımda da boş geldi.

Muhtemelen formülü yanlış kullandım.

Kırmızı işaretlediğim yerler.

1733771750662.png

Ekli dosyalar

Geri