• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü başka dosyadan şartlı veri alma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tukayf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,713
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tukayf

Yeni Üye
Aldığı beğeni
143
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar değerli üstatlar. Ekteki dosya içerisinde gerekli açıklamaları yaptım. butona tıkladıktan sonra Gözat ile seçtiğimiz dosyanın sabit olan sayfasında bulunan sicillerin bulunduğu bölgeleri T sütununa yazdırmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Bir dener misiniz

Konu Sahibi
1678000511361.png
Hocam merhabalar. şöyle bir sorunumuz var. hepsini getirmesi lazım ama getirmiyor ayrıca 123,456,789 ve 123456nın karşısına adana gelmesi hazım ama hatalı getiriyor.

Ekli dosyayı görüntüle 15930
Hocam merhabalar. şöyle bir sorunumuz var. hepsini getirmesi lazım ama getirmiyor ayrıca 123,456,789 ve 123456nın karşısına adana gelmesi hazım ama hatalı getiriyor.
Başta C sütunuda dolacak deseydiniz ona göre hazırlardık. Sadece T sütunu dediğiniz için orasını doldurduk. Dosyayı tekrar indirir misiniz? İstediğiniz bu şekilde mi?

Konu Sahibi
Askan hocam sizin dosya veriyi getiyor ancak şöyle bir sorun var. Getirmesini istediğim veriler sadece renklendirdiğim alanlar. Sizin dosya o alanların dışına da çıkıyor.
RB hocam sizin dosya ise sicilleri çoğaltıyor. bu nedenle dosyayı bozuyor.

Konu Sahibi
Hocam sicil sütunu sube dosyasında sabit. getirilecek olan veriler gruplar kitabında. gruplar kitabında bulunan sicillerin üzerindeki il isimleri getirilecek. sizin çözüm doğru ama bende neden hatalı getiriyor anlamadım

Konu Sahibi
veriyi ikinci kez çeker misiniz 2. kez veri çekmede sicilleri alt alta tekrar ediyor.

Konu Sahibi
Başta C sütunuda dolacak deseydiniz ona göre hazırlardık. Sadece T sütunu dediğiniz için orasını doldurduk. Dosyayı tekrar indirir misiniz? İstediğiniz bu şekilde mi?
Hocam C sütununa müdahale edilmeyecek. C sütunu sabit. C sütununda bulunan siciller seçtiğimiz dosyada var ise üzerinde bulunan iller T sütununa yazılacak.

Konu Sahibi
Hocam yanıtlar için çok sağolun ancak orijinal dosyada hiç tepki vermiyor. Birazdan orijinal dosyaları yüklüyorum bakalım sorun neredeymiş

Konu Sahibi
Hocam sorunumuz şu veri çektiğimiz dosyadaki siciller formülle getiriliyor bu nedenle çalışmıyor bunu nasıl çözebiliriz.

Örnek eklediğiniz dosyanıza göre çalışıyor. Her mesajda farklı bir durum var maalesef. Bu şekilde çözüme ulaşamayız..

Konu Sahibi
Hocam son dosyanız çalışıyor ancak o da formülle getirilen sicilleri getirmiyor. Değer olarak girilen sicilleri ise sorunsuz çekiyor.

Konu Sahibi
Şimdi bende bağ yapıştır ile denedim getirmiyor hocam. Versiyon farkından dolayı olabilir mi. Ofis bilgisayarları 2019.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri