• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Aynı sayfada makro ile birden fazla hücrede toplama yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
67
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
14 Eylül 2025
Konu Sahibi
Merhabalar,

Sizlerin yardımı ile dosyam çok güzel bir hale geldi.

Yalnız formül kullanarak yaptığım toplama işlemlerinin makro ile otomatik yapılmasını istiyorum. Böylece formül silinme sıkıntısından kurtulurum.

Ekli dosyada "Basketbol" sayfasında yaklaşık 12 bin civarı satır var ve ilerleyen zamanlarda bu satır sayısı 20-30 bini geçebilir. Her satır eklemeden sonra formülleri tekrar kopyala yapıştır yapıyorum.

Bunun yerine I, R, S, T, U, V, W, X satırlarındaki toplam işlemlerinin makro ile otomatik yapılmasını istiyorum.

Benim makro bilgim sıfır düzeyinde. Ustalardan yardım bekliyorum.

Deneyiniz

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
hocam cevap için teşekkür ederim fakat kod otomatik çalışmıyor. Bir buton yardımı ile çalışıyor. Otomatik çalışsa çok güzel olur.
ikinci olarak da örneğin I4 satırına J-K-L-M-N-O-P-Q satırlarının toplamının yazılması gerekiyor, fakat çıkan sonuç yanlış.
üçüncü olarak da R4 satırına J-K-L-M S4 satırına da N-O-P-Q satırlarının toplamının yazılması gerekiyor, burda da çıkan sonuç yanlış
sizin verdiğiniz kodu sayfa kod bölümüne yapıştırdım, bir butona makro atadım, burda yanlış mı yapıyorum?

I4 satırındaki formülünüz:
HTML:
Kod:
Buydu ona göre yapıldı. R4 satırındaki formülünüzde
HTML:
Kod:
Bu idi.
Doğrusu söylediğiniz gibi ise ona göre ayarlayalım.
Otomotik çalışması için change olayına bağlamamız gerek bunu tavsiye etmem sürekli çalıştırır.
2. alternatif sayfa aktif olduğunda çalışabilir bunu tavsiye ederim.
Başka bir durum söz konusu ise ona göre mantık yürütelim. Mesela bu kodun akabinde çalışsın gibi

Konu Sahibi
hocam çok pardon, sizin dediğiniz doğru

yani R4 satırına J4+L4+N4+P4 satırlarının toplamı, S4 satırına da K4+M4+O4+Q4 satırlarının toplamı yazılacak. R4+S4 toplamı da I4 satırına yazılacak.
2. alternatif olarak dediğiniz sayfa aktifken çalışsın, yani çalışması için bir butona ihtiyaç duymasın.

Kontrol ediniz

Konu Sahibi
Hocam dosyayı inceledim, I4 127 olması gerekirken 8128 görünüyor, R4 ve S4 satırları da 8128, bu anormal bir sayı, oysa J-K-L-M-N-O-P-Q satırlarının toplamı 127 olması gerekiyor.
Bir de Basketbol (2) sayfası ne işe yarıyor?

Kontrol edeyim PC başına geçince.
Basketbol(2) sayfasını silin gereksiz yedek olarak tutmuştum

Şimdi kontrol edin yazım yanlışı yapılmış.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam şöyle bir durum var, J-K-L-M-N-O-P-Q satırlarına veri girdikten sonra sayfa değişip geri gelince I ve R-S satırlarında işlem yapmıyor. T-U-V-W-X satırlarında işlem yapıyor. Tekrar başka sayfaya geçip geri gelince I ve R-S sütunlarında işlem yapıyor. Yani ilk sayfa değişikliğinde sadece T-U-V-W-X satırlarında işlem yapıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Basketbol sayfasında işlem yapıyorsanız değişiklik olmaz sayfa değşştip geri gelmeniz lazım anında değişiklik görmeniz için change olayına atamamız lazım bu durumda makro sürekli çalışır buda can sıkıcı bir hal alır eğer verileriniz 20000 adet gibiyse
Ya da bir buton ekleyin güncelleme buton ile de yapılsın

Konu Sahibi
Hocam Basketbol sayfasına veri girdikten sonra Ana Sayfaya gidip geri dönünce sadece T-U-V-W-X satırlarında işlem yapıyor, tekrar Ana Sayfaya gidip geri dönünce I ve R-S satırlarında işlem yapıyor. Yani tek gidiş dönüşte eksik yapıyor toplamı. Bunu demek istedim.

Dediğiniz gibi buton yapıp makro ataması yaptım. Veri girdikten sonra butona tıklayınca yine aynı şekilde sadece T-U-V-W-X satırlarında işlem yapıyor, butona tekrar tıklarsam o zaman I ve R-S satırlarında işlem yapıyor. Bu durum delse harika olacak.

Hocam Basketbol sayfasına veri girdikten sonra Ana Sayfaya gidip geri dönünce sadece T-U-V-W-X satırlarında işlem yapıyor, tekrar Ana Sayfaya gidip geri dönünce I ve R-S satırlarında işlem yapıyor. Yani tek gidiş dönüşte eksik yapıyor toplamı. Bunu demek istedim.

Dediğiniz gibi buton yapıp makro ataması yaptım. Veri girdikten sonra butona tıklayınca yine aynı şekilde sadece T-U-V-W-X satırlarında işlem yapıyor, butona tekrar tıklarsam o zaman I ve R-S satırlarında işlem yapıyor. Bu durum delse harika olacak.
Dediğiniz imkansız ama kontrol edeyim
Sıralamayı kontrol edelim birbirine bağlı hücreler olabilir

#9 nolu mesajdaki dosyayı tekrar indirip dener misiniz

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri