• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ay seçildiğinde farklı sayfalardaki işyeri adları süzülerek yazılacak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Aldığı beğeni
55
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ekli dosyada “İşyeri Bazında Dolan-Boşalan” sayfasındaki “B3” Satırındaki Ay seçildiğinde ;

“KKY DOLAN” sayfasındaki “C” sütu ile,

“KKY BOŞALAN” sayfasındaki “B” sütununda bulunan işyerleri birleştirilerek süzülüp “İşyeri Bazında Dolan-Boşalan” sayfasındaki “A” sütununa yazılacak.

Şimdiden ilgileneceğinizi ümit ederek teşekkür ederim.

Örnek dosyanızdaki gibi Yurtdışı ("KKY DOLAN") lar ülke bazında mı olacak.

Aşağıdaki kod, "İşyeri Bazında Dolan-Boşalan" sayfasında AF sütununa listeliyor (İstasyonların altında toplam satırları olduğundan)
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Elinize sağlık ancak, ben kodu ekli dosyadaki "İşyeri Bazında Dolan-Boşalan" sayfasına ait kodun içerisine koyamam, o kadar bilgiye sahip değilim. Sizin kodunuzu "İşyeri Bazında Dolan-Boşalan" sayfasının kodunun içerisine yazabilirmisiniz, teşekkür ederim.

Dosyanızı biraz daha inceleyince aynı sayfada hem aylık hem de belli bir aya kadar kümülatif toplam bölümleri olduğunu gördüm., A sütununu tek bir aydaki istasyon sayısına göre düzenlenirse kümülatif toplam bölümünde eksik bilgi olacak. Dosyanız yapmak istediğiniz duruma uygun değil. Konuda atladığım bir nokta varsa açıklayın, yardımcı olayım.

Konu Sahibi
Sevgili üstadım, bildiğim kadarıyla aylık ve kümülatif toplamlar "A" sütunundaki işyerlerine olan taşımaları topluyor. Bu nedenle yeni işyeri taşıma yaptığında bunu elle girmek gerekiyor. onun için işyerlerini hesaplamadan önce kendi süzerek koysun istiyorum.

Konu Sahibi
Su dosyanın kodlarında da sizin emeğiniz var hatırlarsanız, neler yapabileceğinizi çok iyi biliyorum. Ben yalnızca tabloyu ve ne yapılacağını belirtebiliyorum.

Konu Sahibi
Ben her ay KKY Dolan ve KKY Boşalan sayfalarındaki tüm işyerleri adlarını alıp birleştirip mükerrer olanı çıkartıp kalanı tabloya koyuyorum. Yapılacak işlem bu, ancak sayfaya işlem yapan koddan önce bu işlemin yapılması gerekiyor.

Anladığım kadarı ile KKY Dolan ve KKY Boşalan sayfalarındaki Düğmeler ile dış birer dosyadan verileri alıyorsunuz. Bu düğmelerin kodları silinmiş.
Tüm kodları yeniden düzenlemek gerekeceğinden, her defasında sıfırdan istasyon isimlerini aktarmak yerine, "İşyeri Bazında Dolan-Boşalan" sayfasında bulunmayan istasyon isminin eklenmesi daha uygun olacak.
Silinmiş kodları görebilirsek, verileri KKY Dolan ve KKY Boşalan sayfalarına alırken, "İşyeri Bazında Dolan-Boşalan" sayfasında bulunmayan istasyon eklenebilir.

Konu Sahibi
Sevgili hocam, kodlar dışarıdan alınan veri dosyasını bulamaz ise hata verir. O Butonları şimdilik kullanmıyorum. Şu anda bana gerekli olan mevcut tablo hem dolan hem boşalan verilerini aldığı için KKY Dolan ve KKY Boşalan sayfalarındaki işyeri isimleri gerekli.

Konu Sahibi
Ayrıca bahsettiğiniz kodlar dosyada duruyor.
Workbooks.Open Filename:=ActiveWorkbook.Path & "\KKY BOŞALAN İNDİRİLEN.xls" Bu dosyayı bulmaz ise hata verir.

Benim hazırladığım kodları bağımsız olarak ekledim. Düğme 8'e tıklayın.

Konu Sahibi
Son dosya sayfayı böyle yapmakta ve işyeri adı yerine il plakaları gelmektedir
EKİM
202120222021
İŞYERİDolanBoşalanDolanBoşalan2022
Vagon Ad.TonVagon Ad.TonVagon Ad.TonVagon Ad.TonAY FARK
Vg. %Ton %
TR/58
TR/58
TR/58
TR/58
TR/58
TR/58
TR/58
EKİM
202120222021
İŞYERİDolanBoşalanDolanBoşalan2022
Vg. %Ton %
TR/58
TR/58
TR/58
TR/58
TR/58
TR/58
TR/58

Konu Sahibi
KKY Boşalan sayfasından E, KKY Boşalan sayfasından B sütunlarını süzecek.
Verilerde Tokat var, burada Demiryolu yoktur. Çıkış İstasyonlarını süzmesi gerekiyor

Düğmeye basıldığında aşağıdaki gibi tabloya en üstte Tokat, Kayseri ve Erzurum'u ekliyor. Örnek dosyada böyle bir şey olmaz.
EKİM
202120222021
İŞYERİ
DolanBoşalanDolanBoşalan2022
Vg. %Ton %
Tokat
Kayseri
Erzurum
Akyaka--------??
Amasya15575--418-100-100

“KKY DOLAN” sayfasındaki “C” sütununda Tokat var.
YurtiçiTR/60Tokat4507ArtovaYakapınar360960ADOÇİM ÇİMENTO BETON SAN.TİC. A.Ş.BAŞKA YERDE ADI GEÇM

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri