• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ay ay rapor alma ve grafik işleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar ;
Excel sayfasında userform1'den teknik sayfasından C sütunundan cihaz isimlerini alıp Rapor sayfasındaki örnek gibi sıralayıp grafik işlemek istiyorum.

Tablonuzu resimdeki gibi ay bilgileri yan yana değil alt alta olsun,
Grafiği tablonun üstünde veya başka sayfada oluşturun,
Verileri aylara göre süzün, grafikte süzdüğünüz ayın veriler görünecektir
1730065392672.png

Örnek dosya ekte ama aylar yan yana, bende kurcalarken fark ettim, filtrelemenin dışında sütun gizlemekte işe yarıyormuş, örneğin temmuz grafiğini istiyorsanız ağustos ve eylül sütunlarını gizleyin.

Konu Sahibi
Örnek dosya ekte ama aylar yan yana, bende kurcalarken fark ettim, filtrelemenin dışında sütun gizlemekte işe yarıyormuş, örneğin temmuz grafiğini istiyorsanız ağustos ve eylül sütunlarını gizleyin.
Hocam şimdi diyelim ki kasım ayında cihaz ekleme yaptığımda rapor kısmına veriler otomatik gelecek mi?

Grafiğin üzerinde sağ tıklayın, Veri Seç e tıklayın, çıkan iletişim kutusunda, Grafik ver aralığında şu anda ki fomül =RAPOR!$A$1:$D$19 şeklindedir =RAPOR!$A$1:$E$19 yapın yani bir ileri sütunu da grafiğe dahil edin

Ay için yazmıştım yeni cihaz için, formülün sonundaki sayıyı bir artırın halihazırda 19 onu 20 yapın

Konu Sahibi
Merhaba hocam ;
benim yapmak istediğim "teknik"sayfasına veri yazdığım zaman rapor sayfasına kasım başlık atıp teknik sayfasında hengi cihaza veri girdimse cihazın karşısına yazacak.

Konuya dahil olamadım, çok ilerlemiş.
TextBox13 = Evaluate("=UPPER(" & """" & TextBox13 & """" & ")")
Satırı i>I şekinde sorun olur.
Form2'de Rapor sayfasındaki grafiği form2'de imageye alıyor. Sorduğunuz soru çözümlenince daha da gelişebilir

Konu Sahibi
İlginizden dolayı çok ama çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz dosya hata vermektedir hata resimlerini ekliyorum.HAT1.pngHAT2.pngHAT3.pngHAT5.png

Kodlarınıza müdahale etmedim. Birinci resimdeki hata, benim PC nin ayarlarından olacak, ListView görünmüyor konuyu anlamak için yeniden ekledim, o yüzden hata veriyordur, orijinal dosyanızı kullanın.
Benim dosya ile önerim userfrm2'deki grafik konusu idi.
Form üzerinde Image1 kontrolü görünüyorsa sorun olmaması gerekiyor, peki bu dosyanın bulunduğu klasörde resim dosyası oluşuyor mu?

Konu Sahibi
Kodlarınıza müdahale etmedim. Birinci resimdeki hata, benim PC nin ayarlarından olacak, ListView görünmüyor konuyu anlamak için yeniden ekledim, o yüzden hata veriyordur, orijinal dosyanızı kullanın.
Benim dosya ile önerim userfrm2'deki grafik konusu idi.
Form üzerinde Image1 kontrolü görünüyorsa sorun olmaması gerekiyor, peki bu dosyanın bulunduğu klasörde resim dosyası oluşuyor mu?
Userform2 butona tıkladığımda rapor sayfasında isem grafik userfom2 geliyor teknik yada miad sayfasında isem userfom2 hata veriyor. hata1.pnghata2.pngBulunduğu klasör resim dosyası oluşmadı

#10 mesajdaki dosyayı değiştirdiğimi ve kodlarda değişiklik yaptığımı #14 nolu mesajda belirtmiştim. Siz son mesajınızdaki resimde düzenlettiğimi belirttiğim ActiveSheets belirtimi hala görünüyor. O dosyada Sheets("RAPOR") şeklinde değiştirmiştim.

#10 mesajdaki dosyayı sadeleştirerek (RAPOR sayfası dışındaki sayfaları ve Userform1'i sildim) değiştirdim.
Listbox'daki ay isimlerinden birine çift tıkayın.
Deneyin.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri