• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Apartman VRF Merkezi Cihazı Verilerini Ayıklama Filtreleme Sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

racierikli

Gold Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
3 Ağustos 2026
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 144
Merhaba, Site yönetimimizde her ay 1132 daireye VRF Merkezi ısıtma için cihazdan USB ile excell kullanım verilerini alıyoruz. Ama bununla ilgili her ay blok yani sayfa için tek tek ayrıştırma yapıyorum. Sabit bir formül/makro vb. gibi bir çalışma ile o excelli açtığımda otomatik olarak bir önceki yaptığım sıralama/filtreleme/silme vs işlermleri yapılamaz mı acaba benim için çok çok önemli bu konuda desteği olan olursa tatlı sözüm olsun. :)
Ham halini ve yaptığımı atıyorum.

Çözüm
A2 den itibaren toplanmasını ayarladım. dosya ekte.

Ama sonradan eklediğiniz "formül ısı kaybı dahil" dosyası önceki dosyadan farklı yerlerde formüller içeriyor ve yapısı da farklı.
Bu dosyadaki hangi formülden bahsediyorsunuz? Hangisinin doğru diye soruyorsunuz, karşılaştıracağımız formüller hangileri? Doğru mu yanlış mı nasıl anlayacağız? Doğru yada yanlış olduğunu anlayabilmek için kriterler nelerdir?
Konu gelişmiş, ilk duruma göre CSV dosyasından verileri ADO ile alan bir örnek hazırlamıştım.
İlk BB sütuna kadar verileri alıyor, tarih satırlarını siliyor, A sütununa göre sıralıyor ve alt toplamlarını yazıyor.
Not. #6 mesajdaki dosya sorun var, dikkate almayın.

Konu Sahibi
Alpi Sn. Üstadım, genel anlamda sadece yazdığım 3 işlemin hesaplamasını yapabilirsek hepsi tamam oluyor. Konuyu da çok uzatmak istemiyorum belki hoş olmaz diye o yüzden mail vs ulaşabilseydim çok güzel olurdu size..
Örnek olarak bana gelen 5 bloğun ham haline yani Ayıkla butunona ekleyeceğim dosyayı ekledim.
1- Bunları eklediğimde Sayda 2deki daire sayısı otomatik olarak 54 daire ise 54 89 ise 89 74 ise 74 'ün C2 de olmalı.
2-Diğeri bahsettiğimi ben yapabilirim sanırım
Önemli olan aslında her excellde daire sayısı ve alt tüketimin /1000'nin oraya gelmesi

Konu Sahibi
Konu gelişmiş, ilk duruma göre CSV dosyasından verileri ADO ile alan bir örnek hazırlamıştım.
İlk BB sütuna kadar verileri alıyor, tarih satırlarını siliyor, A sütununa göre sıralıyor ve alt toplamlarını yazıyor.
Not. #6 mesajdaki dosya sorun var, dikkate almayın.
Teşekkür ederim hocam Alpi bey baya genişletti tam istediğimi yaptı. Ufak tefek izah etmekte zorlandığım bir iki durum var onuda yaotık mı bizim için büyük bir iş küfletinden kurtulacağız inşallah

Konu Sahibi
Alpi Üstad şimdi fark ettim daha büyük bir sorun varmış aslında benim yaptığım. Önceki #22 şimdilik dikkate almayın. Çünkü asıl önemli konu daire sayısı değişiyor. Ama Sayfa 2deki Sarı alan daireler hep standart 89 yazmışım. O yüzden aslında onun sayfa bir de daire sayısı kaç ise o kadar sütun olması gerekir doğru hesaplama için. Olmadı her blok için ayrı ayrı dosya oluştururum o yapılmasa zor ise. Şu 2 blok üzerinden belki daha güzel izah etmiş olurum A1 Blok 89 daire var. A6 Blok da 54 daire. Buna göre toplam tüketimler vs de değişiyor.
Yan tarafta olan ana formülü de bu ekteki sayfaya göre dairesel bazlı yapmaya çalışmıştık. Burda bir yazılımın yapabileceği bir iş gözümüzde..

Windows 10 Opera 126
Her ayıklama daire sayısına göre yapılacak şekilde tasarladım. İnceleyiniz.

#21 mesajdaki dosyayı yeniledim.
Makro, A1 hücresinde çift tıklayınca çalışıyor.
Verilerin altında her daire için yapılmış hesaplamalar var

Konu Sahibi
Alpi Elinize sağlık, sadece Sayfa 1 'de satır toplamını A2'den alabilir mi? Çünkü A1 de daire numaraları var, onu da tüketim olarak alıyor.
Alicimri Üstadım elinize sağlık. Sizin de yaptığınız çok güzel iki dosyayı karşılaştıdğım da A3 Blok Daire 53 için sizde 4.737 TL Fatura tutarı varken Alpi beyin yaptığında 4.553,09 TL Fatura tutarı çıkıyor.

Şuan sadece belki karışık olan aslında eklediğim formül ısı kaybı dahil ekindeki formülün o sayfalara entegre edilmesi. Hangisi doğru acaba son olarak bakabilir misiniz teşekkür ederim.

Windows 10 Opera 126

Ama sonradan eklediğiniz "formül ısı kaybı dahil" dosyası önceki dosyadan farklı yerlerde formüller içeriyor ve yapısı da farklı.
Bu dosyadaki hangi formülden bahsediyorsunuz? Hangisinin doğru diye soruyorsunuz, karşılaştıracağımız formüller hangileri? Doğru mu yanlış mı nasıl anlayacağız? Doğru yada yanlış olduğunu anlayabilmek için kriterler nelerdir?

Çözüm
Konu Sahibi

Elinize kolunuza sağlık üstadım. Tamamdır işlem. Çok yordum ama muazzam bir iş yükü hafifletme oldu bizim için. Alpi Alicimri sizler vesilesiyle Excellcozum ailesine çok çok teşekkür ederim.

Windows 10 Opera 126
Elinize kolunuza sağlık üstadım. Tamamdır işlem. Çok yordum ama muazzam bir iş yükü hafifletme oldu bizim için. Alpi Alicimri sizler vesilesiyle Excellcozum ailesine çok çok teşekkür ederim.
Bir eksiklikle karşılaşırsanız yada eklemek istediğiniz bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Bir çalışma yaptım, işinize yarayabilir.
1. Veri dosyalarının adı A1 BLOK.csv şeklide olmalı
2. Bu dosyalar bir klasörde olmalı
3. ANA sayfada FORM AÇ düğmesine tıklayınca bir form açılıyor.
4. GÜNCELLE düğmesine tıklayınca dosya adındaki Blok isimlerine göre sayfalar oluşturup verileri aktarıyor.
5. Blok ve Daire seçip TAMAM düğmesine tıklayınca, Blok ve Daire göre veriler ANA sayfaya geliyor.
6. Yeni döneme ait csv dosyaları gelince eskilleri klasörden silip yada başka yere aktarıp, yenilerini yapıştırın ve formdaki GÜNCELLE düğmesine tıklayın.
7. ANA sayfaya gelen veriler isteğe göre biçimlendirile bilinir.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın, yanlış dosya elemişim, #31 mesajdaki zip dosyasını güncelledim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri