makroeko
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 49
- Excel V
- Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar sizden şu konuda yardım istiyorum.
Öncelikle ne iş yaptığımızı ve kısaca sizden beklentimi açıklamak istiyorum.
İşyeri olarak müşterilerimize ürünlerimizi demonte olarak yani farklı parçalar halinde gönderiyoruz.
Bu parçaların büyük kısmını profiller oluşturuyor.
Her müşteriye farklı ölçülerde profiller gönderiyoruz.
Ürünler fabrikada hazır olduktan sonra, ürünlerin kapladığı alana göre ahşap kasa yapıyoruz.
Bunu da klasik hesaplama ile parçaların en, boy, yükseklik ve adet hesabı üzerinden yapıyoruz.
Burada en belirleyici kriter, en uzun olan profildir.
Mesela, bir profil 5 metre, kalan parçalar çok kısa olsa bile kasa en az 5 metre olmalı doğal olarak.
Örnek kasa resmi dosyada mevcuttur.
Sizden isteğim ise şudur;
* Ölçüleri girdikten sonra, ürünlerin kapladığı toplam alanı veren bir uygulama istiyorum.
Bu hesaplama sonucuna göre en uygun ahşap kasayı yapacağız.
* Hatta şöyle bir şekil olsa daha iyi olur. Verileri girdikçe, yan tarafta dikdörtgen prizma şeklinde ahşap kasaya benzeyen şekil, veri girdikçe dolsa süper olur.
Tabanın genişliğini genelde 90 cm yapıyoruz.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Öncelikle ne iş yaptığımızı ve kısaca sizden beklentimi açıklamak istiyorum.
İşyeri olarak müşterilerimize ürünlerimizi demonte olarak yani farklı parçalar halinde gönderiyoruz.
Bu parçaların büyük kısmını profiller oluşturuyor.
Her müşteriye farklı ölçülerde profiller gönderiyoruz.
Ürünler fabrikada hazır olduktan sonra, ürünlerin kapladığı alana göre ahşap kasa yapıyoruz.
Bunu da klasik hesaplama ile parçaların en, boy, yükseklik ve adet hesabı üzerinden yapıyoruz.
Burada en belirleyici kriter, en uzun olan profildir.
Mesela, bir profil 5 metre, kalan parçalar çok kısa olsa bile kasa en az 5 metre olmalı doğal olarak.
Örnek kasa resmi dosyada mevcuttur.
Sizden isteğim ise şudur;
* Ölçüleri girdikten sonra, ürünlerin kapladığı toplam alanı veren bir uygulama istiyorum.
Bu hesaplama sonucuna göre en uygun ahşap kasayı yapacağız.
* Hatta şöyle bir şekil olsa daha iyi olur. Verileri girdikçe, yan tarafta dikdörtgen prizma şeklinde ahşap kasaya benzeyen şekil, veri girdikçe dolsa süper olur.
Tabanın genişliğini genelde 90 cm yapıyoruz.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.