• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ado Sql Ayrılan Personeli getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

xmenx

Gold Üye
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
4 Kasım 2025
Konu Sahibi
Merhabalar Alicimri hocamın yapmış oldugu kapalı dosyadan veri alıyorum herşey güzel fakat izin tablosunda personel durumu ayrıldı yaptım çıkış tarihi 15.12.2022 ama benim istediğim puantajı oluştururken o ayrılan personelide eğer puantajı oluşturdugum ay içerisindeyse getirmesi .Biliyorum biraz fazla soru sordum inşallah son sorum olucak teşekkür ettim sizlere tekrardan

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Not: Tar değişkeni için Ay ve yıl yazdığınız C3 ve C4 hücrelerini kullanıyor.
Çıkış tarihini AW sütununa ekliyor.
TC.No başlığı için nokta için # kullanmışsınız, ben de bir şey öğrenmiş oldum.

Konu Sahibi
Hocam şimdi denedim ama Au hücresinde değilde C8 yazdırabilirmi

Anlamadım, zaten C8 veri gelmiyor mu? Mantığını anlamışsındır. Gerisi sana kaldı.

Konu Sahibi
yok hocam gelmiyor valla çözemedim uğraşıyorum ama . görsellde mesela ayrılan personel Hücre AU yazıyor benim istediğim soltarafa personellerin oldugu tarafa yazması 1121221.png

Manual olarak olması gerekenin resmini eklersen. (Hangi verinin hangi sütuna geleceğini)

Konu Sahibi
hocam where Şube='MERKEZ' And Durumu='ÇALIŞIYOR' olanları getir diyince doğru veriyi getirmiyor oyuzden çok uğraştım

#1 deki örnek İzinTablosu dosyası ile uyumlu manuel hazırlanmış resim ekleyin.
#8 deki resimdeki 16.12.2022 tarihine ait baştaki veriler yok, niye?

Konu Sahibi
hocam denemeler yapıyorum ya ondan dolayıdır ben size şimdi hemen hazırlıyorum

Konu Sahibi
Hocam alltaki personel listesi PERSONEL 102 AYRILDI ÇIKIŞ TARİHİ 01.01.2020 olan gelmemesi gerekirken geliyor.

2022233.png

alttaki resimde gördüğünüz gibi

303030303.png

Alttaki resimde 12345779 tc nolu kişi 2020 de ayrılmış Puantaj tablosunda niye yer alıyor.

Konu Sahibi
hocam işte gelmemesi gerekiyor makroyu çalışırınca onuda getiryor

Konu Sahibi
Alicimri hocam alttaki gibi where şartına iff olarak yaptım istediğim şekilde çalışıyor fakat izin tablosundaki bu personel durumu AYRILDI yapınca ölçüt ifadesi yanlış diye uyarı veriyor nedendir acaba
10012345777MANİSAPERSONEL 100COSSTAAYRILDI
12.05.2022​
Sorgumda Şube IN ('MERKEZ','KARABÜK') böyle kullanırsam hata veriyor
Sql = Sql & " WHERE Şube IN ('MERKEZ','KARABÜK') And IIf(DURUMU='AYRILDI',Format([Çıkış Tarihi],'mmyy')=" & Tar & ",IIf(DURUMU='ÇALIŞIYOR','')) "

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri