Selamlar,
Bir önceki sorunuzda Boş Sayfa da Notlarda yazmıştım.
"Talimatlar Açılır listeden seçiliyor. Bire-bir eşleşme var." şeklinde.
Yeni dosyanıza baktığımda talimat adı kısmında, "Acil Durum Koordinatörü Atama Yazısı" ibaresi var.
Evet açılır liste yok.
Ve bu ibare 5. Dokuman Bilgileri sayfasında da YOK.
Yani YOK olan bir ibare için hangi LOGO olacağını Excel nereden bilecek. Kaldı ki, açılır listenin olmasının amacı Bire-bir Eşleşme için AYNI karakterleri içeren ibarelerin seçimidir. O hücreye aynı yazdığınızı zannettiğiniz bie şeyin sonuna bir boşluk eklersiniz olay komple değişir. Çünkü diğerinde sonda boşluk yoktur. Bire-bir eşleşme , AYNI karakterlerlerin olduğu ibarelerin aranması demektir.
Şimdi soru
Aranılan talimat, listenizde yoksa logo ne olacak?
Diğer taraftan,
Ad Tanımlamasını düzenlerken hücre referanslarına dikkat etmelisiniz. Bence Resim ad Tanımlamasının formülünü kontrol edin derim.
ad tanımlamasının görevi, Yazdığınız talimat ismini Talimatlar listesinde arayıp LOGO numarasını bulmak ve bu LOGO numarasına karşılık gelen Resimlerin olduğu satırdaki resmin hücre adresini bulmak. Formül doğru yazılmazsa bu işlev yapılamayacak ve Başvuru geçerli değildir ibaresini verecektir.