• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Yıllık izin çalışması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Doruk Paşa

Gold Üye
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
4 Nisan 2026
Konu Sahibi
Arkadaşlar Merhaba

Ekli Dosya içinde "Form Veri Giriş" sayfasındaki örnek Kayıt formu gibi bir form kullanarak "y.izin takip" sayfasında liste oluşturup, oluşan listeden "y.izin hakediş" sayfasında ilgili başlık sütunlarına ve yine "izinler" sayfasında ilgili başlık sütunlarına verileri aktararak sayfaların kullanılacak duruma gelmesini istiyorum

Oluşan her üç sayfanında sayfa korumalı olması ve Güncellemelerin Kayıt Formu üzerinden yapılmasını sağlayabilir miyiz.

Yardımlarınızı rica ederim.

Çözüm
Aklıma şöyle bir soru geldi; K sütunu ile R sütunu arasındaki Yıllık izin Hak ediş günleri de sağa ve aşağı kopyalama yapılmadan otomatik olarak hesaplama yaptırılabilirmi?
Yeni ilave edilecek kişi içinde otomatik olarak K sütunundan AD sütunu dahil hesaplama ve verileri oluştursun istiyorum.
eya C ve J sütunları veri girişlerinden sonra "Tabloyu Hesaplama" Butonu yoluyla Makro yazılımı ile K sütunundan itibaren hesaplama ve veri oluşturması yapılabilirmi? (sütunlarda Formül oluşturmadan)
Bir otomatik olsun, bir butonla olsun, bir formüller çoğaltsın sonra formüller olmasın vs.
Bu ne yaman çelişki.

Sayın Doruk Paşa
aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne yapıştırın .
C...
Konudan bağımsız olarak,
Dosyanıza ilk bakışta gördüklerim.
*Personel bilgilerinin (Adı,TC No,Tel No,sicili,işe giriş, işten çıkış vs. bilgilerinin tutulduğu bir personel sayfası olmalı. Diğer sayfalara veri burdan çağırılmalı
*Sabit bilgilerin tutulduğu ( Ünvanlar, Yöneticiler, Tatiller , Kısaltmalar vs.) bilgilerinin tutulduğu bir sabitler sayfası olmalı.Diğer sayfalara veri burdan çağırılmalı
*Günlük,saatlik,Hastalık,Devamsız bilgileri ayrı sayfalarda tutulmalı. Buralara işlenen veriler anında izin takip sayfanıza yansıtılmalı
*Sayfalarda formül kullanımından mümkün olduğunca kaçınılmalı
*En önemlisi userformlar ile çalışılmalı.
Aksi halde veri kalabalığı içinde kaybolursunuz.

Konu Sahibi
Sayın Patron Merhaba

Öncelikle Y. izin sayfası J sütunu dahil bilgi kaydını Form veri giriş sayfasındaki örnekte olduğu gibi oluşturma yapabilirmiyiz.
Yapabilirsek sonraki aşamaları sırayla gideriz diye düşünüyorum.

Konu Sahibi
Arkadaşlar Tekrar Merhaba

Ekli dosyanın Yıllık izin hakediş, Yıllık izib takip ve Yıllık izin defterindeki formülleri Fonksiyon yazılımına çevirebilirmiyiz.

Yardımlarınızı rica ederim.

Konu Sahibi
Arkadaşlar Tekrar Merhaba

Her Konu Başlığı ile sırayla gidelim o zaman

Ekli dosyada Y.İZİN HAKEDİŞ Sayfasındaki S sütunundan AD sütunu dahil Mevcut formülleri makro yazılımına çevirebilir miyiz.

Çok yoğun olabilirsiniz. diye düşünerek kısa adımlarla gidelim daha sağlıklı olur sanırım.

İlgi ve yardımlarınızı bekliyorum

Konu Sahibi
Sayın Patron iyi akşamlar

İlgi ve yardımınız için Teşekkür ederim.

Aklıma şöyle bir soru geldi; K sütunu ile R sütunu arasındaki Yıllık izin Hak ediş günleri de sağa ve aşağı kopyalama yapılmadan otomatik olarak hesaplama yaptırılabilirmi?
Yeni ilave edilecek kişi içinde otomatik olarak K sütunundan AD sütunu dahil hesaplama ve verileri oluştursun istiyorum.

Y.İZİN HAKEDİŞ sayfasının kod bölümüne yapıştırın.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sayın Patron Günaydın

Kod'u istenilen yere yükledim ancak bir hareket olmadı nerede ne yapmalıyım.

C sütununda yeni sicil No eklendiğinde veya değiştiğinde kod çalışır.

Konu Sahibi
Sayın Patron

Ekli dosya içinde olan alınan değerler kısıtlı oldu

Boş hali,
1693907458885.png
Toplu veri yapıştırınca,
1693907535329.png
Dosya ekte

Konu Sahibi
Sayın Patron Tekrar Merhaba

K sütunu ve R sütunu arasında hesaplamada hata veriyor. Aşağı doğru kopyalama yapılması icap ediyor gibi, Ayrıca J7 hücresine çıkış tarihi yazdım ve sildim Hakediş günlerini sildi

Aklımdan şöyle bir çalışma geçiyor vaktiniz olduğunca;

C ve J sütun verilerinin girilmesi neticesinde K sütunundan son sütuna kadar otomatik hesaplama makrosu yapılabilirmi? (sütunlarda Formül oluşmadan)

veya C ve J sütunları veri girişlerinden sonra "Tabloyu Hesaplama" Butonu yoluyla Makro yazılımı ile K sütunundan itibaren hesaplama ve veri oluşturması yapılabilirmi? (sütunlarda Formül oluşturmadan)

K sütunundan sonraki Hesaplama ve veri oluşturma sütunlarında formül görülmesi kafa karışıklığına neden oluyor

eya C ve J sütunları veri girişlerinden sonra "Tabloyu Hesaplama" Butonu yoluyla Makro yazılımı ile K sütunundan itibaren hesaplama ve veri oluşturması yapılabilirmi? (sütunlarda Formül oluşturmadan)
Bir otomatik olsun, bir butonla olsun, bir formüller çoğaltsın sonra formüller olmasın vs.
Bu ne yaman çelişki.

Sayın Doruk Paşa
aşağıdaki kodu sayfanın kod bölümüne yapıştırın .
C sütununa elle sicilleri tek tek girin veya çift tık enter yapın
bende sorun görünmüyor.
..... J7 hücresine çıkış tarihi yazdım ve sildim Hakediş günlerini sildi
doğal olarak çıkış yılından sonraki yıllarda hakediş hesaplamıyor.
zaten ben hiçbir formülü düzenlemedim. Tamamen kendi formülleriniz.Çalışmıyorsa da önceden de çalışmıyordur.
1693916815262.png

1693916853446.png
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri