• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Veriye Göre Firmaları Seçme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlarım;

Daha önce SATIN ALMA sayfasında çalışma yaptığımız dosyamın TEKLİF sayfası A sütununa açılır liste oluşturdum. Kaynakları da yani satan firmaları başlıkları ile AK sütunundan başlayarak BB sütunlarına yazdım. (A sütunundaki veriler artabilir ama teklif aldığım firma sayısı 7' yi geçmeyecektir. )
Sizden ricam seçtiğim ürünü satan tüm firmaları 5. satırın sütunlarına yapıştırması şeklindedir.

Örneğin; A sütununda KADOL seçtiğimde KADOL' u satan tüm firmaları D5 sütunundan başlayarak sağa doğru tüm firmaları yapıştırmasını rica ediyorum.
Bu şekilde A sütunundaki tüm ürünlere aynı işlemin uygulanmasını rica ediyorum.

A7'de KADOL (300*200) seçtik ve 5. satırı doldurttuk diyelim.
A8'de Eldiven seçildiğinde ne olacak izah eder misiniz?

Konu Sahibi
Günaydınlar Sn. Patron hocam,

renklendirme ile izah etmek istedim; şöyleki listede ürün seçerken sadece aynı renk ürünleri seçerek işlem yapacağım o yüzden her işlemde aynı renkteki ürünler seçilecektir.

Konu Sahibi
Daha fazla açıklayıcı olması bakımından;
A sütunundan veri seçerken THIOKOL seçildiyse diğer ürünlerde aynı gruptan seçilerek işlem yapılmaktadır. Yani
THIOKOL seçilince alt satıra Eldiven gibi diğer guruplardan seçim yapılmıyor.
Çıta, nem alıcı, butil gibi ürünler seçilmektedir.

Deneyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri