• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Verileri Rapor4 Sayfasına Aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli hocalarımız selamlar

Bir dosyam var. Bu dosyada 3 tane sayfa var.

RAPOR1
RAPOR2
RAPOR3

Bu üç sayfanın döktüğü rapor aslında birbirinin aynısı, sadece görünüşleri değişik. Örnek dosyada nasıl göründükleri anlaşılsın diye örnek olarak, tam olarak belirttim.

RAPOR1: Sonuçları B sütunundan olmak üzere yan yana sütunlara döküyor.
RAPOR2: Sonuçları sadece B sütununa, fakat aralarında bir virgül bir boşlukla döküyor.
RAPOR3: Sonuçları sadece B sütununa, fakat hücre içi satır atlayarak döküyor.

İstediğim şudur:

Bu üç sayfaya, RAPOR4 adında bir sayfa daha ilave ettim.

Bu üç sayfadan birini kullanarak, RAPOR4 sayfasının A sütununa, verilerin adlarının dökülmesini istiyorum.

Tam olarak ne olduğu anlaşılsın diye, bunu manuel olarak yaptım, RAPOR4, A sütununda görebilirsiniz.

Diyeceksiniz ki: "3 tane RAPOR sayfası var; hangi sayfadaki verileri kullanarak RAPOR4'e aktaracağız?

Cevap şu; hiç fark etmez, Hangisi kolayınıza geliyorsa o sayfadan alınabilir.

Dediniz ki: "Üçünden de almak çok kolay, üçünün kodlarını da yazmak çok kolay"

O zaman üçü için de ayrı ayrı sayfa açarım. Daha güzel bir dosya olur.

(Not: Gerçek dosyada ÜRÜN diye bir isim yoktur. Gerçek dosya karışık isimlerden ibarettir.)

Çözüm
Azraep hocam, önce emeğinize sağlık, teşekkür ederim.
Denedim, oldu.

Tabi Rapor1 sayfası belki 20 sütun olacağı için ben kodları (bakarak, kopyalayarak) sonf, song, sonh diye devam ettiririm.

Bir şey soracağım hocam, header=yes olarak görünüyor, Fakat Rapor4 sayfası A1 hücresine başlık gelmiyor.
Onu düzeltebilir miyiz, mesela Rapor1 sayfasının B1 hücresini başlık olarak alabilir.

Teşekkürler.
kodda küçük bir düzeltme yaptım
tek tek uğraşılmasın diye , sütunları otomatik hesaplıyor
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Bende rapor2 den hazırlamıştım:
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Denedim, oldu.

Tabi Rapor1 sayfası belki 20 sütun olacağı için ben kodları (bakarak, kopyalayarak) sonf, song, sonh diye devam ettiririm.

Bir şey soracağım hocam, header=yes olarak görünüyor, Fakat Rapor4 sayfası A1 hücresine başlık gelmiyor.
Onu düzeltebilir miyiz, mesela Rapor1 sayfasının B1 hücresini başlık olarak alabilir.

Teşekkürler.

Konu Sahibi
Bende rapor2 den hazırlamıştım:
HTML:
Kod:
Askan hocam tekrar teşekkürler. Sonuçlar doğru fakat, kodlarda sanıyorum küçük bir hata var.

Rapor4’e dökülen verilerin bir kısmı, sol tarafında boşluklu olarak dökülüyor.

Bununla ilgili (kodların içindekilerle ilgili) önemli bir sorum olacaktı.
Önemli sorum şudur.

Diyelim ki ben Rapor2’deki verilerin arasındaki bir virgül ve bir boşluğu kaldırıp, yerine üç tane ünlem işareti koydum.

Kodlarda hangi “bir virgül ve bir boşluk olan yeri; üç tane ünlem işaretiyle değiştirmeliyim kii; hatasız doğru sonucu versin.
Lütfen bu önemli bilgiyi tarif eder misiniz.

hocam şu kısmı:
HTML:
Kod:
bununla değiştirin boşluklar giderilmiş olur
HTML:
Kod:

ben virgülle ayırdığınızı düşünerek yaptım eğer vir gül yeine "!" işareti koyacaksanız
bunu:
HTML:
Kod:
bu şekilde düzelteceksiniz:
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Değerli Askan hocam, teşekkürlet, hepsini anladım, boşluk hatası da düzeldi.

Bir tek şey kaldı. Rapor2 sayfasındaki B sütununun bir kopyası C sütununda oluşuyor. Bunu iptal edebilir miyiz?

hocam şunu silin ben silmeyi unutmuşum:
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Değerli Azraep ve Askan hocalarıma teşekkür ederim. Konu çözülmüştür. Eğer başka hocalarımızdan da yanıt gelirse, severek incelerim.
Saygılar.

Denedim, oldu.

Teşekkürler.
kodu aşağıdaki gibi kırmızı satırı ekleme yaparsanız başlık gelir
HTML:
Kod:
header=yes ise sıralama yaparken A1 başlık satırı olarak sabit kalıyor. header=no derseniz başlık satırıda sıralmaya girer e hatalı olur.

Denedim, oldu.

Teşekkürler.
kodda küçük bir düzeltme yaptım
tek tek uğraşılmasın diye , sütunları otomatik hesaplıyor
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri