• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru VBA MSXML2.XMLHTTP Web Scraping Hatası (HTMLDocument Object)

akdogan47

Yeni Üye
Aktivite

0%

Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Değerli üstatlar ve forumdaşlar selamlar, aranılacağı üzere aranıza yeni katıldım.
VBA üzerinden web scraping (internetten veri çekme) projesi üzerinde çalışıyorum. Tarayıcıyı tetikleyen InternetExplorer.Application yöntemi çok yavaş ve demode kaldığı için işlemleri arka planda MSXML2.XMLHTTP (veya WinHTTP) nesnesiyle asenkron/senkron olarak yürütmek istiyorum.
Hedef web sitesindeki kaynak kodlarına ulaşıyorum ancak gelen HTML string yapısını HTMLDocument nesnesine (Early Binding referansı ekleyerek) set ettiğimde, web sitesinin yoğun JavaScript (AJAX) yapısından dolayı aradığım dinamik <table> elementlerine ulaşamıyorum. getElementsByClassName fonksiyonu boş dönüyor ya da hiyerarşik nesne hatası veriyor.
Çözemediğim Noktalar:
  1. Sayfa yüklendikten sonra JavaScript ile tetiklenen tabloları XMLHTTP ile yakalamanın efektif bir yolu var mıdır? (JSON regex parse mı yapmalıyım?)
  2. Bağlantı koptuğunda veya site geç yanıt verdiğinde makronun çökmemesi için ReadyState kontrolünü en optimize nasıl kurgulayabilirim?
Çalıştığım ve hata aldığım kod modülünü içeren örnek Excel dosyasını ekte paylaşıyorum. İleri düzey VBA ve Web API entegrasyonu ile ilgilenen hocalarımın kıymetli yorumlarını bekliyorum.
Destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Geri