• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vadesi Geçmiş ve Ödenmemiş Borçları Listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
938
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar
Çözüldü - uyarı veren satırları filtreleme gözden kaçan kaçan bir husus var ve konu kapandığı için yeniden yazmak durumunda kaldım kusura bakmayın
kısa özetliyeyim
ah1 hücresinde bugünün tarihi yazılıyor
AH2 hücresindeki formül (w veya AC hücresinde değer varsa AD hücresinde mutlaka açıklama olmalı açıklama yoksa uyarı veriyor)
AH3 hücresindeki formül (ah1 hücresi bugünün tarihini veriyor C sütununda borç ve alacakların tarihleri AD sütununda ise ödenip ödenmediğini gösteriyor (günü geçmiş ve ödenmedi ibaresi varsa uyarı veriyor)

gıf te de gözüktüğü gibi bugün tarihi :21.07.2022 olarak gözüküyor / 20.07.2022 tarihindeki AD hücresine ödenmedi yazdığım zaman AH4 hücresi uayrı veriyor (çünkü vadesi geçmiş ve ödenmemiş)
22.07.2022 tarihindeki AD hücresine ödenmedi yazdığım zaman AH4 hücresi uyarı vermiyor (vadesi gelmediği için uyarı vermiyor) (doğru şekilde çalışıyor sıkıntı yok o kısımda)
ancak fitreleme yapıldığında vadesi gelmeyen ve ödenmedi ibaresi yazan hücreyide filtreliyor o nu filtreye dahil etmemesi gerekli

ödenmedi hatası.gif

Çözüm
Rica ederiz.
Hata durumu kontrol eklememişiz onuda ekledim yoksa hata oluyordu.

If .Range("AH3").Value <> "Eksik Açýklama var" And .Range("AH4").Value <> "Ödenmemiþ Evrak Var" Then Exit Sub

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Refaz hocamın kodunu şu şekilde değiştirirseniz o problem ortadan kalkar. Bugün tarihini de dahil eder.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Refaz hocamın kodunu şu şekilde değiştirirseniz o problem ortadan kalkar. Bugün tarihini de dahil eder.
HTML:
Kod:
merhabalar
ilginiz için teşekkür ederim
açıklama kısmım sanırım biraz karmaşık oldu

w+ac hücreleri toplamı= 0dan büyük ise ad hücresi tarihe bakılmaksızın dolu olmalı (eğer boş ise AH3 hücresi uyarı veriyor ) ve filtreye dahil edilmeli

ödendi ödenmedi kısmı ise gif te izah edildiği üzere

AD hücresinde ödenmedi ibaresi varsa ve eğer bugünün tarihininin gerisinde kalmış ise AH4 hücresi uyarı veriyor (vadesi geçtiği için filtreye dahil eilmeli eğer ödenmedi ibaresi var ve bugünün tarihinden ileri bir tarih yazıyor ise (vadesi henüz gelmediğinden filtreye dahil edilmeyecek

Neyse son dosyayıda ekleyeyim benden bu kadar.
Dosyada son satır no olayı karışık olduğu için find ile buldurdum.ideal bu dosya sanıyorum.

Not dosya güncellendi:22.07.2022 01:32

Son düzenleme:
Konu Sahibi
hocam aynısını yaptıkta sn siyar0044 algılamadı veya başka birşey mi istiyor anlamadım
ilginiz için çok teşekkür ederim
tarafınızca hazırlanan çalışmada anladığım kadarı ile 2 aşamalı filtreleme yapıyor
1. geçmişten bugüne kadar olan kısmı ilk başta filtreliyor ( sıkıntı burada)
2.ödenmedi ve boş olanları filtreliyor

ödenmedi kısmında sıkıntı yok (boş olanlarda bugünden ileri bir tarihte bir boş satır var ise onu algılamıyor
boşsatırhatası.gif

Siz o filtrelemeye ileri tarihte boş olanlarında dahil edilmesini ama ödenmedi olanlar dahil edilmesin istiyorsunuz. Problem şimdi anlaşıldı

HTML:
Kod:
HTML:
Kod:

Birde bunu dener misiniz doğru anladık mı ?

Konu Sahibi
Siz o filtrelemeye ileri tarihte boş olanlarında dahil edilmesini ama ödenmedi olanlar dahil edilmesin istiyorsunuz. Problem şimdi anlaşıldı
evet ancak kodu denedim ödenmedi kısmında sıkıntı ancak ileri tarihli boş olanları filtrelemiyor

ancak ileri tarihli boş olanları filtrelemiyor
Filtreleme ile olacak iş değil bence hem istenilen tarihe eşit yada küçükleri hemde o tarihten sonraki boş olanlar.
Filtreleme ,le neden bu kadar uğraşıyorsunuzki Bir sayfa ekleyip ADO yaba başka bir kodla istenilen kolayca yapılır bence.

Yada şunu sorayım dediklerinizi manuel olarak kodsuz fitreleme yapabilirmisiz olursa ona göre bakılır ama benim mantığıma göre olmaz diye biliyorum.
Kısaca dediklerinizi filtrelemeye çalışın olacak mı?

Rica ederiz.
Hata durumu kontrol eklememişiz onuda ekledim yoksa hata oluyordu.

If .Range("AH3").Value <> "Eksik Açýklama var" And .Range("AH4").Value <> "Ödenmemiþ Evrak Var" Then Exit Sub

HTML:
CSS:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri