• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Vadesi Geçen Evrakların Ortalama ev Tutarını Almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Yeni Üye
Aldığı beğeni
104
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar Merhaba,

Ekteki tabloda örnek ile belirttim. yapmak istediğim müşteri kodunu ÇEKSENET sayfasında bulacak eğer vadesi geçen evraklar varsa toplam ve ortalama vadesini Talep sayfasına B9 ve B10 sayfasına aldırmak istiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler

Çözüm
Son eklediğiniz dosya farklı 176. satırdaki tutar kısmındaki değer diğerleriyle aynı formatta değil o tutarda sıkıntı var. Bu tür hataları görmezden gelmesi için formüle aşağıdaki gibi eğerhata eklenmelidir. yada sorunlu hücreler düzeltilmelidir. Dosyayı inceleyiniz. Formül DİZİ formülüdür CTRL + Shift + Enter yapmanız gerekecektir dizi formüllerinde

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba B9 daki hesap tutarını böyle bulursunuz.

HTML:
Kod:

Ortalama vade hesabını 14.04.2022 hesaplamışsınız bu 19.04.2022 olması lazım değil mi ?

Konu Sahibi
Merhaba,

Toplam tamamdır, ortalama vade ağırlıklı ortlamayı aldırıyorum. sizin dediğiniz sadece vadeleri seçerek ortalama vade alıyor, ben sayfada ortalama vade formülünü koydum ağırlıklı olarak 14.04.2022 vermesi lazım.. teşekkürler

Ağırlıklı ortalama tarih için de B10 için böyle yapınız.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhaba,

C2:C100 aralığında çalışıyor, aralığı büyüttüğümde öreneğin 10000 yaptığımda değer hatası alıyorum..
aşağıdaki aralığı uzattığımda #DEĞER! hatası alıyorum.

HTML:
ASP.net:

Konu Sahibi
İlginiz için çok teşekkür ederim ancak bir yerde bir sorun var bulamıyoruz. dosyaya verileri koydum yinde değer hatası veriyor ekteki dosyaya bakarmıssınız.

Son eklediğiniz dosya farklı 176. satırdaki tutar kısmındaki değer diğerleriyle aynı formatta değil o tutarda sıkıntı var. Bu tür hataları görmezden gelmesi için formüle aşağıdaki gibi eğerhata eklenmelidir. yada sorunlu hücreler düzeltilmelidir. Dosyayı inceleyiniz. Formül DİZİ formülüdür CTRL + Shift + Enter yapmanız gerekecektir dizi formüllerinde

HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri