• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Uyarı Maili Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

uğurbatur

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar;

Bir hayalim var ama excel ile yapılabilir mi bilmiyorum.
Sizinle paylaşmak istedim, fikir almak istedim.

İhracat listesi dosyamız var. İhracatın yapıldığı tarihten 160 gün sonra bankalarda işlem yapmamız gerekiyor.
Biz bu işlemi manuel olarak takip ediyoruz. Peki şöyle yapılabilir mi ?

160 gün sonra mail adresime uyarı gelebilir mi ?

Süreç şöyle ilerlemeli:

Excel dosyamı açtığım anda ihracat listesi sayfasında tarih sütunundaki değere 160 ekleyeceğiz.
Çıkan sonuç bugüne gelmiş yada gelmişse, kodun içindeki mail adresine B sütunundaki ihracat numarası ile ilgili uyarı maili gidecek.

Yapılabilir mi ?

Çözüm
Bu sorunuz için yapabileceğiniz 2 işlem var:
1. Excelde kayıt oluşturduğunuzda girdiğiniz tarihten 160 gün sonrası için outlookta bir reminder oluşturmak zira VBA ileri tarihli mail göndermeyi desteklemez. Outlooka görev eklemek için worksheet_change olayında şöyle bir kod kullanabilirsiniz
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Mail de atılabilir. Excel içerisinde uyarı mesaji da çıkarilabilir. Yalniz mail atilacaksa excelin oldugu pc de outlook uygulamasi kurulu ve acik olmali

Bununla ilgili örnek yada ekteki dosyama bunu uyarlayabilir misiniz ?
Sen mail mi atmak istiyorsun uyarı mesajı mı? İkisi de mümkün ama hocamızın dediği gibi mail açık olmalı. Benim sana önerim ise: 160 gün sonra yani bugün geldiğinde Excel dosyasını açar açmaz sana uyarı mesajı göstermesi. Örneğin:

Xxxxxxx nolu ihracat numarası ile ilgili mail gönderilmiştir, kontrol et diye. Kontrolünü sağlarsın, eğer gönderilmiş ise tamam dersin ve kapatırsın, gönderilmemiş ise hayır dersin ve maili tek tıkla gönderirsin. Otomasyon işlerine kontrol eklemek çok önemli

Konu Sahibi
Sen mail mi atmak istiyorsun uyarı mesajı mı? İkisi de mümkün ama hocamızın dediği gibi mail açık olmalı. Benim sana önerim ise: 160 gün sonra yani bugün geldiğinde Excel dosyasını açar açmaz sana uyarı mesajı göstermesi. Örneğin:

Xxxxxxx nolu ihracat numarası ile ilgili mail gönderilmiştir, kontrol et diye. Kontrolünü sağlarsın, eğer gönderilmiş ise tamam dersin ve kapatırsın, gönderilmemiş ise hayır dersin ve maili tek tıkla gönderirsin. Otomasyon işlerine kontrol eklemek çok önemli
Mail adresime uyarı mesajı gelmesini istiyorum.

Hotmail'de gönder butonun listesinde zamanlayıcı var istediğiniz tarihe ayarlayabilirsiniz, mail gönderme işlerine hakim değilim, kendine mail gönderilebilir mi bilmiyorum, yeni bir hotmail adresi alıp, oradan süreyi belirtip, asıl mail adresinize gönderebilirsiniz.

Bu sorunuz için yapabileceğiniz 2 işlem var:
1. Excelde kayıt oluşturduğunuzda girdiğiniz tarihten 160 gün sonrası için outlookta bir reminder oluşturmak zira VBA ileri tarihli mail göndermeyi desteklemez. Outlooka görev eklemek için worksheet_change olayında şöyle bir kod kullanabilirsiniz
HTML:
Kod:
Bu kod tarih sütununda yaptığınız değişikliğe bağlı olarak Outlookta hatırlatıcı oluşturup kayıt eder ve size hatırlatıcı uyarı mesajı açar. Koddaki konu ve detay açıklamaları excel dosyanızdaki ilgili alanlara göre yapılandırabilirsiniz.

2. Excel yerine doğrudan outlookta bir makro oluşturmak ve excel dosyasını taratarak 160 gün geçmiş kayıtlar için uyarı maili attırmak. bunun içinde Outlookta aynı exceldeki Alt + F11 ile VBA Editörü açın ve Object Browserdan thisOutlookSession'ı seçerek aşağıdakine benzer kodunuzu ekleyin:

HTML:
Kod:
Outlooku açtığınızda Alt + F8 ile makroları çağırıp ExcelKontrol makrosunu çalıştırdığınızda belirlediğiniz excel dosyasını arka planda açarak tarih sütununda 160 geçen kayıtları belirler ve istediğiniz mail adreslerine bu kayıtlar ile ilgil mail gönderebilirsiniz.

Eklediğim kodlar işlemlerin ana mantığını ortaya koymaya yönelik net olarak sizin örneğinizin çözümü olarak yorumlamamalısınız. Mantığı kavrayarak sizin çalışmanıza ve planlamanıza uygun revizyonları yapmanız gerekmekte.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri