• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü UserFormlar arası veri taşıma ve CheckBox tikini kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

matrakkisi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba öncelikle herkese,

Benim dosyamda iki tane problemim var. Bunları Problem 1 ve Problem 2 olarak adlandırdım. Ardından Problem 1'i seçtiğimiz vakit UserForm2 penceresi altında potansiyel sebeplere iletiyoruz. Man, Materyal ve Makine olmak üzere 3 temel oluşum var bunlardan da potansiyel sebepler çıkıyor onları da Sebep1 ve Sebep 2 olarak adlandırdım. Dosyanın sayfasından o verileri çekiyor ve CheckBox1 ve CheckBox2 şeklinde sırasıyla görüntüleniyor ancak onlar arası dolaştığımda problem yaşıyorum ve bug oluyor. Aynı zamanda UserForm2'de CommandButton1'e bastığımda açılan UserForm4'ün TextBox1'ine bu son seçtiklerimi yazdırmak istiyorum ancak o da bazen yazdırmıyor ya da bilmediğim bir işaret çıkarıyor. O problem ve işaret resimdeki gibi aşağıdadır.
1693221978642.png

Ayrıca çözümü kolaylaştırmak adına sorun yaşadığım kodum aşağıdadır:

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu kodda sorun yaşadığım gibi aynı zamanda UserForm2'deki CommandButton1'e bastıktan sonra açılan problemin potansiyel sebeplerine olan çözümleri görüntüleyince bazı CheckBox'lar beliriyor bu CheckBoxları da tiklediğim vakit onları kaydedeceğim bir şey yapmak istedim. Mesela UserForm4 Üzerine de bir CommandButton eklenebilir ve ben CheckBox'ın herhangi birini işaretlediğimde ona bastıktan sonra kaydedebilir ve o kayıt hep öyle kalır. Yani asıl istediğim şey çözümlerin yapılıp yapılmadığına dair bir ibare burada bulunsun. Bu sayede takip edilebilirliğini göreyim. Eğer bu CheckBox'ın kayıt olması mümkün değilse başka çözüm yöntemlerinizi de sizlerden beklerim. Benim aklıma Çözüm TextBoxlarının tick yapınca boyanabileceği ihtimali de gelmişti eğer o da bir çözüm olursa onu da sizlerden beklerim. Şimdiden çok teşekkür ediyor yardımlarınızı bekliyorum çok sağ olun emekleriniz için şimdiden.

Ekran görüntüsü 2023-08-28 143155.png

Çözüm
UserForm4 de textbox1 in multiline özelliği false idi.
True yaptım. selectedValue1 i tanımlamadığınız için ilk satır
boş dönüyor.Bilginize.
CheckBox ların Click olayına kod elbette yazılabilir.
Ama önce bunun için bir açıklama yazmanız gerekir.
Ne yapılacak, nereye yapılacak gibi.
Ben bir butonla form2 yi çalıştırdım.
Fakat sizin kod sistemine bakılırsa sanki sayfa modülüne göre düşünülmüş.
Hedef hücre şuysa form2 yi aç. Ne bileyim buysa şunu aç gibi.
Eğer böyleyse bütün bir kod sisteminde epeyce sıkıntı var.
Yönetmek zor olabilir diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.
UserForm4 de textbox1 in multiline özelliği false idi.
True yaptım. selectedValue1 i tanımlamadığınız için ilk satır
boş dönüyor.Bilginize.
CheckBox ların Click olayına kod elbette yazılabilir.
Ama önce bunun için bir açıklama yazmanız gerekir.
Ne yapılacak, nereye yapılacak gibi.
Ben bir butonla form2 yi çalıştırdım.
Fakat sizin kod sistemine bakılırsa sanki sayfa modülüne göre düşünülmüş.
Hedef hücre şuysa form2 yi aç. Ne bileyim buysa şunu aç gibi.
Eğer böyleyse bütün bir kod sisteminde epeyce sıkıntı var.
Yönetmek zor olabilir diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.

Çözüm
Konu Sahibi
excelcan Öncelikle ilk problemimi çözdüğünüz için çok teşekkür ederim, elinize emeğinze sağlık. İkinciye gelecek olursak ben onu VBA'deki UserForm4'te CheckBox'ın ticklenip yani true olup olmadığına göre bir kod yazıp bir Worksheet'e yazdırdım. Şu anlık işimi gördü ve hatta daha iyi oldu diye düşündüm. Ama benim ilk sefer düşüncem o UserForm içinde eğer bir tik atıldıysa o tik sabit şekilde kalsın idi. Yani UserForm4'te ticki işaretledim gittim kapattım tekrar userform4'ün o kısmını açtığımda o açık kalsın diye istemiştim, ancak dediğim gibi önerilerinizi de bekledim. Nitekim değiştirdim ve sayfaya yazdırmayı düşündüm. Ancak bu dediğim de mümkünse onu da size zahmet ettirmeyeceksem görmek isterim. Son dediğinizle ilgili de şunu söylemek isterim: evet hedef hücreye göre düşündüm. Eğer Problem 1 ise UserForm2 eğer değilse Problem2 işaretlenirse: UserForm3'ü aç gibisinden. Aynı kodların UserForm3'e uyarlanmışını da teker teker Form3'e göre girecektim UserForm2'yi taklit ederek, dediğiniz gibi bütün kod sisteminde sıkıntı oluyor ve yönetmek zor oluyor. Bunu tek bir UserForm şeklinde yapmak kodu ve beni aşırı rahatlatır. Bu mümkün müdür? Yani Problem1'i de seçsem yahut Problem2'yi de seçsem UserForm2'ye gidebilir miyim? Oradan da diğer işlemleri gerçekleştirmek isterim. O problemime ne gibi bir çözüm önerirsiniz? Tüm desteğiniz ve emeğiniz için teşekkür ederim.

Sayın matrakkisi
hepsi mümkün gibi.
ama teker teker sakin sakin. :)
CheckBox ın tikini sabitlemek bir kaç yöntemle mümkün.
Fakat bunun için bizim senaryoya, şart yapısına ihtiyacımız var.
Atıyorum Sayfa1 de bilmem hangi hücre 5 den küçükse
CheckBox ı true yap değilse false yap gibi bir kodu
formun Initialize olayına yazabilirsiniz. 5 den büyükse false gelir
değilse True gelir. Yada Public bir değişken atanır onun üzerinden
yürünür. Buradaki şart yapısını anlarsak kod yazılabilir diye düşünüyorum.
Lakin sizin öncelikli ihtiyacınız tüm dosyayı yönetebilecek bir form tasarımı.
Siz bu formu hazırlayın ve sorularınızı bir yerden sormaya başlayın.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Kusura bakmayın geç görüyorum farklı yollara ilerledim gibi. Ancak sonrasında dosyayı bir daha ele alıp dosyayı ve kodları geliştirmek için yardımınızı almaktan memnuniyet duyup sorarım size. Çok teşekkürler tekrardan.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri