• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Userformdan Sayfadaki Tabloda Filtreleme Yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

emrahaltun

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar.

Uğraşlarım sonucu hep hata aldım.
userformda option Button ve chackbox ile sayfada filtreleme yapmak istiyorum.
OB_ tarih filtresi yapacak. 1-3-6-9-12 ay ve Filtre yok seçenekleri olacak ,
CB_ işlem filtresi yapacak. Giriş, Çıkış, Gelen Ödeme filtresi yapacak ve Filtre yok seçeneği filtreleri temizleyecek.
tarih ve işlem filtreleri birbirinden bağımsız aynı anda filtre yapabilmesi lazım.

bir örnek dosya hazırladım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Çözüm
İlginiz için teşekkür ederim hocam.
verdiğiniz kodlar satırları gizliyor ancak ben tabloda normal manuel yapılan işlem gibi olsun istemiştim.

Yapmak istediğim sayfada filtreleme yapıp kalan değerleri başka bir sayfaya aktarmak aslında.
filtreleme yapsam sorunum çözülecek diye düşünmüştüm ama biraz daha açıklayıcı olması gerekiyormuş kusura bakmayın.
örnek dosyayı buna göre güncelledim.

işlem sonucu olarak filtrelenmiş değerlerin yeni bir sayfaya aktarımını yapmak istiyorum.

Teşekkürler.
Deneyiniz
Merhabalar.

Uğraşlarım sonucu hep hata aldım.
userformda option Button ve chackbox ile sayfada filtreleme yapmak istiyorum.
OB_ tarih filtresi yapacak. 1-3-6-9-12 ay ve Filtre yok seçenekleri olacak ,
CB_ işlem filtresi yapacak. Giriş, Çıkış, Gelen Ödeme filtresi yapacak ve Filtre yok seçeneği filtreleri temizleyecek.
tarih ve işlem filtreleri birbirinden bağımsız aynı anda filtre yapabilmesi lazım.

bir örnek dosya hazırladım. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Deneyiniz;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
verdiğiniz kodlar satırları gizliyor ancak ben tabloda normal manuel yapılan işlem gibi olsun istemiştim.

Yapmak istediğim sayfada filtreleme yapıp kalan değerleri başka bir sayfaya aktarmak aslında.
filtreleme yapsam sorunum çözülecek diye düşünmüştüm ama biraz daha açıklayıcı olması gerekiyormuş kusura bakmayın.

işlem sonucu olarak filtrelenmiş değerlerin yeni bir sayfaya aktarımını yapmak istiyorum.

Teşekkürler.

Teşekkürler.
istediğiniz düzeltmeyi yaptım. Ayrıca userfrom ekranda iken userformu kapatmadan sayfalar arası geçiş ve başka işlemler de yapabilmesniz için formu aç butonundaki

Sub YuvarlatılmışDikdörtgen1_Tıkla()
FormYazdiryildiz.Show
End Sub

kodunu

Sub YuvarlatılmışDikdörtgen1_Tıkla()
FormYazdiryildiz.Show vbModeless
End Sub

olarak değiştirdim. USerfrom açık iken kalandegerler sayfasına gidebilirsiniz. Hatta kalandegerler sayfasında iken userformda farkı bir filtre seçerseniz kalandegerler sayfasına hemen yansır.

Teşekkürler.
Deneyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
şimdi daha iyi hocam bi kaç düzeltme isteyebilir miyim.

* Tarih aktarımı yaparken hücre biçimlesem bile aktarım sonrası biçimlendirme siliniyor ve tarih 45580 gibi görünüyor .
* Form açılırken Filtre yok seçenekleri seçilmiş sekil de gelmesi gerekli.
*İşlem filtresinde filtre yok seçilince giriş,çıkış,gelen ödeme tikleri kapansın, giriş,çıkış,gelen ödeme biri işaretliyken filtre tiki kalksın. hiç biri seçimli değilse yine filtre işaretli olacak.
* Aktarım tamamlandıktan sonra filtreleme kaldırılsın.

Teşekkürler.

Konu Sahibi
Teşekkür ederim ancak kodlar bir iki seçimden sonra gizlediği sekmeleri geri açmıyor. 1-2 sefer filtreleme yaptıktan sonra tüm sekmeler gizleniyor geri gelmiyor. bunu düzeltebilir miyiz ?
Özellikle işlem filtresi tarih filtresiyle beraber seçildikten sonra bazı satırlar gizlide kalıyor filtreleme yapsam bile geri gelmiyor satırlar.

Konu Sahibi
Diğer halinden iyi oldu ama 23.satır gizli kalıyor hala filtre yok işaretli olduğunda tüm satırlar görünür olması lazım.
ilginiz için teşekkür ederim. tekrar bi kodla yardımcı olursanız sevinirim .

Konu Sahibi
yine olmadı maalesef.
ek olarak tarih kısmı aktarma yapınca biçimlendirme bozuluyor rakam olarak görünüyor. tarih olarak düzeltebilir misiniz. tarih formatını güncelleyebilirseniz bir tuş ekleyip satırları görünür yaparım o da işimi görür.
teşekkürler.
Şöyle deneyin lütfen;
........

Deneyiniz.

Deneyiniz.

Konu Sahibi
İlginiz için teşekkür ederim.
Konuyu daha fazla uğraştırmamak adına sayın SNNAY ın yapmış olduğu çalışma ile çözümlenmiş olarak kapatıyorum.
kalan eksikleri kendim halletmeye çalışacağım.
emek veren ilgilenen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
İyi günleriniz olsun. sağlıcakla kalın.✋

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri