• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü User form takvim hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
merhabalar,

"W1" hücresine tanımlı takvim var, başka hücreye tanımlamak istediğimde bir türlü yapamadım sonrasında takvim hata veriyor. Bu değiştirile bilir olmasını istiyorum. Birde mumkünse takvimi hücreye tanımlayıpma takvim aç gibi bir tuşla açılabilrse süper olur.

Çözüm
Yazan dost sırf bir hücre için yazmış takvim kodları :)
Birçok kod değiştirdim belki eksiklikler olabilir deneyiniz.
Koddaki sadece alttaki W1 olan yeri değiştirmeniz gerek başka hücre için ve takvimi butondan açın yoksa hata verir.

HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

zzz.gif
Merhaba,

Aşağıdaki sayfa içindeki kodlardan istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

1650869458108.png

1650869432262.png

Düğmeye atama da yapıldı.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
himmgarip hocam hayırlı günler.

başka bir hücreye taşıyınca, ( sizin seçtiğiniz w2 hücrede de aynı) başlama ve bitiş tarihi kısımları çalışmadı.

diğeri ise takvim aç dediğimizde takvimin tanımlı olduğu hücre tarih girişini sabitleme şansımız var mı ? ( takvim aç seçildiğinde de tarih seçimi yapılınca direk tarihin tanımlı olduğu hücreye tarihi yazacak örnk: w2 )

Sizin paylaştığınız dosyada da çalışmıyor zaten. Siz ne yapmak istiyorsunuz takvimle? Anlatırsanız çözüm bulalım.

Şimdi biraz takvim userformunda ki kodlara baktım. A satırının w1 nolu hücresine tanımlı kodlar. Siz tarihin ekleneceği hücreyi mi değiştirmek istiyorsunuz?

CommandButton56.Caption = Sheets("Saat Bazlı Uyum").Cells(1, 23)

Ekteki dosyayı dener misiniz?

Son düzenleme:
Konu Sahibi
öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. Yardım yapılan dosyalarda kullanıyorum hocam. belirli tarih aralığındaki yapılan teslimat sayı ve kontrolünü yapıyorum. yaptığınız olmuş hocam, tek başlama ve bitiş tarihleri hücre değiştiğinde de çalışır hale gelirse çok iyi olacak.

Konu Sahibi
şimdilik AQ1 hücresine almak istiyorum. Daha sonra değiştirmek ihtiyacım olursa değişiklikte izleyeceğim yolu da gösterebilirseniz çok iyi olur

şimdilik AQ1 hücresine almak istiyorum. Daha sonra değiştirmek ihtiyacım olursa değişiklikte izleyeceğim yolu da gösterebilirseniz çok iyi olur

Takvim userformunun kodlarında 1 yazan yer 1. satır, 43 yazan yer sütun numarasıdır. AQ1 hücresine denk gelmektedir. İstediğiniz hücrenin numarasıyla kodlar içinde bulunan aşağıdaki satırdaki rakamları değiştirin.

Ek olarak Saat Bazlı Uyum sayfasındaki kodu da düzenleyin.

Örnek olarak seçtiğiniz hücre ;
A1 ise (1,1)
B1 ise (1,2)
C1 ise (1,3)
..............................

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
hocam öncelikle teşekkür ederim. değiştirmeyi anladım. fakat Saat Bazlı Uyum sayfasına eklemem gerekenleri yapamadım. bu işlemi yapınca başlama ve bitiş tarihleri çalışacak mı ? son ve en önemli kısmı orası kaldı.

hocam öncelikle teşekkür ederim. değiştirmeyi anladım. fakat Saat Bazlı Uyum sayfasına eklemem gerekenleri yapamadım. bu işlemi yapınca başlama ve bitiş tarihleri çalışacak mı ? son ve en önemli kısmı orası kaldı.

Farklı bir durum yok. sadece 23 yazan yeri yukarıda anlattığım gibi düzenleyeceksiniz.

1650980165569.png

Konu Sahibi
o kısımlarda tamamız hocam oldu, ama hücre değişince parantez içinde olan tarihleri çalıştıramadım. son bir destek verebilir misiz. o kısımlar hücre değiştiğinde de çalışabiliyor olması gerekli .

1650981129388.png

Değişiklik yaptığınız dosyayı atarmısınız?

Deneyiniz.

Konu Sahibi
AQ hücresinde çalıştı hocam, ama yine başka hücre yapınca çalışmadı ( ben nasıl değiştirebilirim ihtiyaç olduğunda, örnek dosyayı yiine ekledim.

AQ hücresinde çalıştı hocam, ama yine başka hücre yapınca çalışmadı ( ben nasıl değiştirebilirim ihtiyaç olduğunda, örnek dosyayı yiine ekledim.

9 ve 11 nolu mesajı okur musunuz?

Son düzenleme:
Merhaba.
Alternatif olarak alttaki gibide olabilir ve eklemeler yapılır[] içine.

HTML:
Rich (BB code):

Ayrıca Takvim formunu inceledim alttaki gibi çok gereksiz kodlar yazılmış bu class ile çok kısaltılır yada paramatrelerlede yapılır ve her hücre için 23 ve sayfa adı girmeye gerek kalmaz.
Yapınca dosyayı eklerim örnek için.

HTML:
Rich (BB code):

Yazan dost sırf bir hücre için yazmış takvim kodları :)
Birçok kod değiştirdim belki eksiklikler olabilir deneyiniz.
Koddaki sadece alttaki W1 olan yeri değiştirmeniz gerek başka hücre için ve takvimi butondan açın yoksa hata verir.

HTML:
Rich (BB code):

zzz.gif

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri