• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Üç Şartlı InputBox

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Örnek dosyadaki kodlara üç şartlı inputbox eklemesi yapmaya çalıştım fakat tam istediğim gibi olmadı.

- Eğer şifre kutusuna 123 olarak girilirse, şifre doğru mesajı gelecek ve A2 hücresi çalışacak. Cancel'e basılıp çıkılırsa, mesaj gelmeyecek, A2 hücresi çalışmayacak.

--Eğer şifre kutusuna 123 dışında başka sayılar harfler girilirse, sadece şifre yanlış mesajı gelecek. A2 hücresi çalışmayacak. Cancel'e basılıp çıkılırsa, mesaj gelmeyecek, A2 hücresi çalışmayacak.

- Eğer şifre kutusuna hiçbir şey yazılmazsa, ve OK'e basılıp çıkılırsa, şifre girmediniz mesajı gelecek, A2 hücresi çalışmayacak. Cancel'e basılıp çıkılırsa, mesaj gelmeyecek, A2 hücresi çalışmayacak.

Deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Patron hocam emeğinize bilginize sağlık, çok güzel olmuş. Ayrıca Application.InputBox diye bir şey olduğunu bilmiyordum. İlk defa gördüm. Çok da hoşuma gitti :)

if sorgusunu erken bitirmek için böyle de olabilir.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri