• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Transpose Tablo Oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Selman64

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar Excel Çözüm sakinleri.

Sitede benzer örneğini bulduğum ancak kendi çalışmama uyarlayamadığım bir sorum var. Örnek çalışma olarak eklediğim dosyanın içinde orjinal datanın bulunduğu bir sayfa mevcut. Bu konuda arkadaş benzer bir soru sormuş ancak çalışmasını kendime uyarladığımda sorun yaşıyorum. Şöyleki arkadaşın çalışmasında kişilerin verileri arasında 2 satır boşluk var. Bende bir kod bulup orjinal datanın 2 satır boşluk eklenerek kişilerin gruplandırıldığı bir tablo oluşturulmasını sağladım sayfa1de. Arkadaşın çalışmasındaki kodu kullanarak sayfa2 de transpoze tablo oluşturmaya çalıştığımda tablonun sadece belirli bir bölümünü oluşturuyor. Örnek çalışmada yaklaşık 1000 satır veri koydum ama asıl çalışmamda satır sayısı 21300. Ayrıca kişilerin ayın her günü için kaydı olmayabiliyor. Orjinal datadan yola çıkarak satır eklemek için başka bir kod çalıştırmaya gerek duymadan transpoze aylık tablo oluşturmak ve kişilerin doğru tarihlerine verileri işlemek konusunda yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabilirmisiniz?

Konu Sahibi
İlginize teşekkür ederim lakin bu paylaştığınız zaten sorumda belirttiğim çözümlenmiş sorudaki örnek. Bu örnekte verilerin arasında 2 satır boşluk var benim datamda yok. Bulduğum makro ile boşlukları kendi datama eklesemde satır sayısı 20bin üzeri oluyor ve bu kod sadece çok küçük bir kısmı için işlev görüyor. Bir diğer detay da benim datamda sürekli olarak ayın biri 30u şeklinde veri yok. Bazı kişiler içi sadece 8-10 günlük kayıtlar var ve bunların tabloda ilgili tarihlere yazılması gerekiyor.

Dosyada kod yoktur. Diğer verileri ekledikten sonra özet tabloyu güncellediğinizde veriler gelecektir.

Konu Sahibi
Bende daha önceki arkadaşın çözümünden yola çıkarak biraz deneme yanılma yolu ile biraz internet biraz telefonla joker hakkı çabalarıyla bir sonuca ulaşmayı başardım, kullanabileceğim şekilde formatlamaya uğraşıyordum. Sizin örneğiniz biraz daha derli toplu. Teşekkürler, elinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri