• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TOPLA.ÇARPIM formülü yardım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mana97

Yeni Üye
Aldığı beğeni
103
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
merhaba,

çok seçenekli düşeyara alternatifi olarak topla.çarpım formülünü kullanmak istiyorum ancak seçili tabloda metin ve sayılar birlikte olunca formül çalışmıyor. Formülün çalışması için ya hepsi metin olacak yada hepsi sayı olacak örnekte bir uygulama yaptım nasıl çözebiliriz bu durumu

Çözüm
Hayır topla.çarpım formülü sayılar üzerinde işlem yapan formüldür metin veya arama formülü değildir. Yani verilerinizde sayı arar metin değil bulduğunu çarpar/toplar. Arama için düşeyara,indis vs. formülleri kullanmalısınız.
Şöyle deneyin ancak metin değerlerini getiremezsiniz
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

alternatif

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Hayır topla.çarpım formülü sayılar üzerinde işlem yapan formüldür metin veya arama formülü değildir. Yani verilerinizde sayı arar metin değil bulduğunu çarpar/toplar. Arama için düşeyara,indis vs. formülleri kullanmalısınız.

Çözüm
Konu Sahibi
Bi denemek istemiştim alternatif olur mu diye teşekkür ederim hocam

Anladığım kadarıyla exceli çözmeye ilerletmeye çalışıyorsunuz. Versiyonunuz biraz eski yeni nesil gelen fonksiyonlar var 365 ile birçok şey yapılabiliyor. Hala da ilerlemekte olaylar. Düşeyara indis gibi fonksiyonları artık nerede ise kulanmıyoruz çaprazara ile birçok ve daha fazlası çözülebiliyor. Versiyon yenileme imkanınız varsa şiddetle tavsiye ederim çünkü bu konularda ülke olarak geriden gelmekteyiz. Fotoğrafa da bakın bu işlem için onlarca vba kod yazıyor idik şimdi ise sadece kısa bi formülle işlemi bitiriyoruz:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri