• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü textbox yazdığım ismi çalışma sayfa ismi yapmak istiyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tufan18

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
excel çalışmamda bulunan ÖRNEK ayı sayfasını mokro yardımı ile kopyalayarak aynı zamanda texbox ta sayfa isminide yazabilecegim bir koda ihtiyacım var arkadaşlar
sayfayı kopyaladıktan sonra verilerimi alt alta girmek istiyorum ayrıca comboboxta çağırmış olduğum sayfadaki verileri listboxa çekmek orda seçtiğim satırı düzeltmek silmek iistiyorum çalışma sayfam ektedir şimdiden değerli yardımlarınız için teşekkür ederim

Çözüm
Sayfa korumasını kaldırttım ve dosyayı ekledim.
Şablon artık şifresiz.

yeniSayfa.Range("N1").Value = sayfaAdi bunu gibi R1 hücresinede isterseniz veri ekletebilirsiniz kod ile ne yazdıracaksanız.
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

ÖRNEK sayfası yok. OCAK sayfasını çoğaltıp TEXTBOX1 deki veriyi sayfa adı yapıyor. TEXTBOX1 daki textten sayfa adı varsa uyarı veriyor.
sayfa koruması olduğundan n1 hücresine yeni sayfa adı yazılamamktadır.

Konu Sahibi
sayfa koruması olduğundan n1 hücresine yeni sayfa adı yazılamamktadır.
çok teşekkür ederim ilginiz için herşey yolunda yalnız şöyle bir hata aldım texbox a veri girmeden sayfa çoğaltması yapıyor örnek1 örnek2 diye texbox birşey yazmadığımda çalışma sayfasını çoğaltmasın uyarı versin

çok teşekkür ederim ilginiz için herşey yolunda yalnız şöyle bir hata aldım texbox a veri girmeden sayfa çoğaltması yapıyor örnek1 örnek2 diye texbox birşey yazmadığımda çalışma sayfasını çoğaltmasın uyarı versin
Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Value = Empty Then
MsgBox ("sayfa adı boş olamaz..")
Exit Sub
End If

Bu satırları ekleyin

Konu Sahibi
sayfa adı mükerer olduğu zaman MsgBox "Sayfa adı zaten kullanımda. Lütfen başka bir ad deneyin.", vbCritical uyarıyı veriyor ama örnek 2 olarak sayfayı çoğaltıyor aynı sayfa adı tekrar girildiğinde sayfa adı kullanımda uyarısı versin ama kopyalama yapmasın zahmet veriyorum size emeğinize sağlık şimdiden

Konu Sahibi
sayın hocam şöyle birşey yapmak istiyorum ocak ayını koplayıp yeni sayfa ismini yazarak çalışma sayfasına gerekli yerlere bilgileri girdiğimde sadece koplamış olduğum sayfaya verileri girsin istiyorum mesela ocak ayını kopyaladım yeni isim vererek çalışma sayfası açtım X adında verilerimi X SAYFASINA YAZSIN istiyorum şuanda veri girişi yaptığımda kopyalamış olduğum OCAK ayına da aynı verileri giriyor anlatabildim mi bilmiyorum ama rica etsem bakarmısınız

sayın hocam şöyle birşey yapmak istiyorum ocak ayını koplayıp yeni sayfa ismini yazarak çalışma sayfasına gerekli yerlere bilgileri girdiğimde sadece koplamış olduğum sayfaya verileri girsin istiyorum mesela ocak ayını kopyaladım yeni isim vererek çalışma sayfası açtım X adında verilerimi X SAYFASINA YAZSIN istiyorum şuanda veri girişi yaptığımda kopyalamış olduğum OCAK ayına da aynı verileri giriyor anlatabildim mi bilmiyorum ama rica etsem bakarmısınız
Sayfa koruması nedir?

şuanda veri girişi yaptığımda kopyalamış olduğum OCAK ayına da aynı verileri giriyor
Örneğin nereye yazınca Ocak sayfasınada yazıyor ben bulamadım.Yani eklenen sayfada verigirince ocak sayfaya yazmıyor.

Konu Sahibi
değerli hocam anlatamadım haklısın şöyle söyleyim userforum açtığımda yeni sayfa adını MAYIS giriyorum koyalama yaparken aynı zamanda girdiğim verileride MAYIS aynı sayfa ve ilgili hücrelere girsin istiyorum

yeniSayfa.Unprotect "" buraya ve protect olanın çift tırnak içine sayfa koruması yazılması gerekiyor.
Anladığım kadarıyla N1 hücresine sayfa adı yazdırılması gerekiyor.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Sayfa korumasını kaldırttım ve dosyayı ekledim.
Şablon artık şifresiz.

yeniSayfa.Range("N1").Value = sayfaAdi bunu gibi R1 hücresinede isterseniz veri ekletebilirsiniz kod ile ne yazdıracaksanız.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri