• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Textbox ile listboxta İD ve ürün ismi ile arama Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi

Sayın halily beyin yardımı ile paylaştığım çalışma ile textbox ile listboxta sağlam yazan ürün isimlerini arıyorum. Bu makronun sorgu satırında değişiklik yapmaya çalıştım ama yapamadım. Ürün isimlerine ilave olarak ıd no ilede arama yapsak nasıl bir değişiklik yaparız. Yani hem ürün ismi hemde ıd no ile arama yacak şekilde makroyu revize edebilirmiyiz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler​

Konu Sahibi
halily hocamın affına sığınarak forma aşağıdaki kodları ekleyiniz.;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Sayın garip koşul olarak sağlam yazanları süzmesi gerekiyor. Ayrıca textboxa ürün ismi yazdım veriyi süzmedi. Ürün ismini silip ıd no yazdım veriyi süzmek istedim yine süzmedi.

ID textbox ına yazdığınızda sağlam olan ıd leri süzüyor.

Aşağıdaki gibi kodu güncelleyin.

HTML:
Kod:

4 nolu mesaja bakınız. Kodu güncelleyiniz.

Konu Sahibi
ID textbox ına yazdığınızda sağlam olan ıd leri süzüyor.

Aşağıdaki gibi kodu güncelleyin.

HTML:
Kod:
Sayın garip sorunumu anlatamatım sanırım.
makronun bu satırına
sqlAdo = "select * from [data$A:D] where Durumu='sağlam' and ([ID NO]) like '%" & Evaluate("=upper(""" & TextBox1 & """)") & "%' "
ID NO kalmak koşulu ile ÜRÜN ADINI da eklemek istiyorum. Yani iki seçenekli veri süzmek istiyorum

Siz aynı textboxa ürün adı yazarsanız ürün adıyla, ıd no yazarsanız ıd no ile mi listeletmek istiyorsunuz?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri