• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü TextBox arama / süzme hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
FrmRehberKayıt formunda arama motorlarım arama yapmıyor. Kontrol edebilecek birileri varmı acaba?
Şifre:1
Kullanıcı :1

Çözüm
Emeğine yüreğine sağlık. Bunu baştan yapabilseydik diğer arama motoruna gerek kalmazdı ama örnek çeşitliliği oldu sağolasın.
Peki bu arama motoru için açılan form yani FrmRehberListe açılışta ben buton ile açıyorum direk açık hali yapma yolu varmı.
Yani Ben FrmRehberliste sayfasını açtığımda kayıtlar direk çıksa listeyi aç butonuna gerek kalmasa olay bitecek?
Sayın okinava14 forumda aynı konu hakkında iki konunuz birden aktif. Lütfen birisini seçerek konuyu onun üzerinden yürütün. Zira hem o konudaki sorularınıza hem de bu konudaki sorularınıza cevap vermeye yetişemiyoruz. Anlayışınız için teşekkürler.

Dosyanız ektedir,
İnceleyiniz.
Merhaba

Yaşadığınız sorun hakkında daha detaylı bilgi verir misiniz?

1674620182927.png

Konu Sahibi
FrmAjanda değil siz ajandada bakıyosunuz örnek resimde.
Sorun FrmRehberListe ARAMA01-ARAMA02-ARAMA03 TexBoxlarda arama bölümünde arama yapmıyor.

Kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Bu haliyle çalışıyor.

1674719035211.png

1674719068201.png

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Ek olarak Büyük/Küçük harf duyarlılığını kaldırmak için bu kodu en başa yazınız.

1674719162754.png

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Ek olarak Büyük/Küçük harf duyarlılığını kaldırmak için bu kodu en başa yazınız.

Ekli dosyayı görüntüle 15095

HTML:
Kod:
Bazı tex boxlarda zorunlu büyük harf var bazılarında zorunlu küçük harf var ve sadece sorguda duyarlılık pasif olacak.
Mail adresinde küçük harf zorunlu.
Arama Texbox larında serbest küçük veya büyük harf olacak.
Açıklama adres gibi yerlerde büyük zorunlu olacak.

Konu Sahibi
Merhaba,
Ado ile çözümlemeyi denedim,
Örnek dosyayı inceleyiniz.
Not: Gerekli kütüphaneleri yükleyin.

Konu Sahibi
Teşekkür ederim emeğine sağlık. kabaca test ettim sorun yok gibi detaylı testlerimi bitireyim döneceğim . Birde Modül21 boş açılmış herhangi bir fonksiyonu varmı yoksa silsem olurmu?
Gerekli kütüphane derken? açabilirmisin? Ben biraz acemiyimde. Bildiğim birşeymi bilmediğimmi anlamadım diğer adı yada Kütüphaneden kastınız ney acaba?

Teşekkür ederim emeğine sağlık. kabaca test ettim sorun yok gibi detaylı testlerimi bitireyim döneceğim . Birde Modül21 boş açılmış herhangi bir fonksiyonu varmı yoksa silsem olurmu?
Gerekli kütüphane derken? açabilirmisin? Ben biraz acemiyimde. Bildiğim birşeymi bilmediğimmi anlamadım diğer adı yada Kütüphaneden kastınız ney acaba?

Telefon no aramada bir sıkıntı var kontrol edebilirmisiniz? Süzme alanı sorunu
Merhaba, ado için kütüphane demiştim, kodlar hatasız calıştıysa sorun yok demektir.
Telefon numarası süzerken format neyse o şekde yazmalısınız örnek 0(212)666 39 39 gibi, boşluk ve parantezler gerekli. Telefon numaralarını siz o şekilde belirlemişsiniz. Modül21 için ise ben silmemişim, silebilirsiniz, herhangi bir kod yok içerisinde

Konu Sahibi
Teşekkürler emeğine sağlık. arama motoru konusu kapandı fakat yeni konuda bu sizin yazdığınız kodlarda iken bazı yenilikler doğdu ister istemez. Mesela güncelleme, Stun genişleme, Başlıklar sabit kaldı yani liste grubuna dahil oldu ayırmak lazım. Bu arama kodu ile ilk defa karşılaştım kusura bakmayın. çok yabancı geldi bana. Tekrar tekrar teşekkürler. Yeni konuda umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz.

Konu Sahibi
Teşekkürler emeğine sağlık. arama motoru konusu kapandı fakat yeni konuda bu sizin yazdığınız kodlarda iken bazı yenilikler doğdu ister istemez. Mesela güncelleme, Stun genişleme, Başlıklar sabit kaldı yani liste grubuna dahil oldu ayırmak lazım. Bu arama kodu ile ilk defa karşılaştım kusura bakmayın. çok yabancı geldi bana. Tekrar tekrar teşekkürler. Yeni konuda umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz.
Toplarlıyayım dedim ama gene arama devre dışı kaldı. bir bakarmısınız acaba?

Toplarlıyayım dedim ama gene arama devre dışı kaldı. bir bakarmısınız acaba?
Textbox change eventlarını silmişsiniz, bir de LstTelefon olarak görmüyordu vba listboxınızı, onu set ettim kodlarda, Gördüğüm kadarıyla çalışıyor sorgularınız.

Konu Sahibi
Textbox change eventlarını silmişsiniz, bir de LstTelefon olarak görmüyordu vba listboxınızı, onu set ettim kodlarda, Gördüğüm kadarıyla çalışıyor sorgularınız.
Emeğine yüreğine sağlık. Bunu baştan yapabilseydik diğer arama motoruna gerek kalmazdı ama örnek çeşitliliği oldu sağolasın.
Peki bu arama motoru için açılan form yani FrmRehberListe açılışta ben buton ile açıyorum direk açık hali yapma yolu varmı.
Yani Ben FrmRehberliste sayfasını açtığımda kayıtlar direk çıksa listeyi aç butonuna gerek kalmasa olay bitecek?

Sayın okinava14 forumda aynı konu hakkında iki konunuz birden aktif. Lütfen birisini seçerek konuyu onun üzerinden yürütün. Zira hem o konudaki sorularınıza hem de bu konudaki sorularınıza cevap vermeye yetişemiyoruz. Anlayışınız için teşekkürler.

Dosyanız ektedir,
İnceleyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkürler ederim emeğine sağlık. buna dokunmayalım artık diğer konuyu buna ekleyip devam edeceğim anlaşılan. gene uyumsuzluk oluştu. bu ana konuya diğer arama çalışmasını entegre edeyim bir toparlayayım öyle devam artık sağolasın hakkını helal et. Çok teşekkürler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri