• DİKKAT !

    Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Tek tabloda buton değiştirmek suretiyle Risk durumu- Yıllık, Aylara Göre - Mahallerin istatistiğini formülle nasıl aldırabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Katılım
13 Ağu 2021
Mesajlar
297
Çözümler
3
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Tek tabloda buton değiştirmek suretiyle Risk durumu- Yıllık, Aylara Göre - Mahallerin istatistiğini formülle nasıl aldırabilirim?
 
Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.
Not: Veri doğruluğunu kontrol etmedim.
 
Konu Sahibi
Sayın muygun çok teşekkür ederim. Alternatif güzel olmuş. Başka çözüm bulamazsam bu biçilmiş kaftan olacak. Emeğinize sağlık.
Acaba yardımcı sütun kullanmadan formülü genişletebilir miyiz? Yani yardımcı sütunsuz olsa daha güzel olacak hocam.
 
Konu Sahibi
Ekteki dosya ya göre @muygun hocam formülü nasıl değiştirebilirim. Ek sütun kullanmadan daha iyi olacak.
 
Deneyiniz.
 
Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Balta bey 3 satır formül güzel olmuş. Diğer mahalleleri çoğaltırız burada sorun yok.
Bölge Toplamı ve Bölge haricini nasıl formül yazılabilir?
 
Konu Sahibi
Sayın Balta bey diğer boş alanlarda da mahalle yazınca işlemi yapıyor. Sadece Bölge Toplamı haricindeki Bölge dışındaki mahallelerin hesaplamasını nasıl yapılabilir?
 
#5 Nolu mesajdaki dosyayı güncelledim.
Tekrar indirin.
Sabitler sayfasında bölgenizi tanımlayın.
 
Konu Sahibi
Teşekkürler Balta bey emeğinize sağlık güzel olmuş. muygun hocama da teşekkürler muygun hocamın yöntemini ve sizin hazırlamış olduğunuzu kullanacağım. İyi çalışmalar.
 
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri
Üst