bekolinux
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 11
- Excel V
- Office 365 TR
Konu Sahibi
merhabalar;
ekte 2 farklı formül barındıran V15 ve V43 hücrelerinde birinde doğru veri var diğeri ise sıfıra bölünme hatası veriyor.
V15 deki formülde; (yine buradan yardım alarak yapmıştım.) kendiliğinden tahmin verisini çıkarsın diye var.
V43 deki formülde ise el ile her seferinde değişen veriler için seçim yapmamız gerekiyor.
benim istediğim V15 deki gibi kendi otomatik yapsın ama hata aldığım zamanlar oluyor. bu sorunu nasıl çözebilirim.
V43 de sıfıra bölünme hatası almadan tahmin verisi çıkarabiliyorum fakat V15 de otomatik olarak kendi tahmin çıkarıyor fakat bazı verilerde sıfıra bölünme hatası veriyor.
kendi otomatik tahmin verisi çıkaran ve tam hatasız sonuç veren formül bulamadım. formül şart değil. kodlar ile de olabilir.
herkese teşekür ederim.
aşağıdaki link de sorumla alakalıdır.
excelcozum.com
ekte 2 farklı formül barındıran V15 ve V43 hücrelerinde birinde doğru veri var diğeri ise sıfıra bölünme hatası veriyor.
V15 deki formülde; (yine buradan yardım alarak yapmıştım.) kendiliğinden tahmin verisini çıkarsın diye var.
V43 deki formülde ise el ile her seferinde değişen veriler için seçim yapmamız gerekiyor.
benim istediğim V15 deki gibi kendi otomatik yapsın ama hata aldığım zamanlar oluyor. bu sorunu nasıl çözebilirim.
V43 de sıfıra bölünme hatası almadan tahmin verisi çıkarabiliyorum fakat V15 de otomatik olarak kendi tahmin çıkarıyor fakat bazı verilerde sıfıra bölünme hatası veriyor.
kendi otomatik tahmin verisi çıkaran ve tam hatasız sonuç veren formül bulamadım. formül şart değil. kodlar ile de olabilir.
herkese teşekür ederim.
aşağıdaki link de sorumla alakalıdır.

Çözüldü - Hücre aralığındaki veriyi kendiliğinden seçme
Merhaba Hocalarım N15 de bir formül var, yapısını siz daha iyi anlamışsınızdır. orada 2 hücrenin aralığının 80 olması gerekiyor. bunu da her seferinde el ile yapıyorum. örnek vermek biraz zor ama yazayım. örneğin... NS verilerini yazdıktan sonra N5:N14 arasındaki veriler her seferinde değişiyor...

Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.