• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Stok liste var yok uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

dilmac

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
Elimde ürün barkodları içeren bir excel liste var. Amacım excel içerisinde ek bir sayfada bir giriş alanı oluşturmak ve buraya barkod okuttuğumuz zaman diğer sayfadaki barkodlar arasında kontrol etmesi ve var veya yok şeklinde uyarı vermesi. bir input alanına barkod okutulacak ve kontrol sağlanacak.
ayrıca barkodların sayfasına yeni barkod ekleyebilmeliyiz. bunu nasıl yapabilirim. kontrol listesi gibi bir şey. yardımcı olabilir misiniz. teşekkürler.

Anladığım kadarı ile yapmak istediğiniz kolay ama Örnek dosya ekleyin. Konu boşuna uzamasın.

Konu Sahibi
Kolaydır muhakkak ama nasıl yapacagımı bilmiyorum. input ekledim. kontrol etmesini nasıl saglarım? hangi formul ile teşekkürler.

Dosya yapısını bilmeden hangi sütundaki barkodun, olup olmadığını nasıl kontrol edilir.

Konu Sahibi
Dosya yapısını bilmeden hangi sütundaki barkodun, olup olmadığını nasıl kontrol edilir.
Teşekkür ederim cevabınız için. Daha yeni oluşturacaktım. Elimde bir dosya yok. Diyelim ki A sütununa komple barkodları girdim. B1 e de input ekledim. buraya okutunca A da yer alan tüm barkodları tarayıp var yada yok şeklinde uyarı verecek. Bu kadar. Verdiğiniz kodu deniyorum şuan. Teşekkürler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri