• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Stok 1 den azsa uyarı ver hakkında

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

himmgarip

Excel Dostu
Aldığı beğeni
882
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Ustalar merhaba,

Yaptığım stok programında "Satış" seçildiğinde şu kriteri eklemek istiyorum. İşlem yapılacak ürün seçildiğinde aşağıdaki arama ve kontrolü yaptırmak istiyorum.

"Inventory" sayfasının A sütununda ürünün adını bul ve aynı satırda E sütunundaki stok adeti 1 den ya da satış yapılmak istenen adetten azsa "Ürün stokta olmadığı için satışı yapılamaz." uyarısını ver.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Dosyayı yüklerseniz daha hızlı sonuç alırsınız.
Böyle ezbere biraz zor.

Konu Sahibi
Aşağıdaki kodu
frm_Inventory_Management ve
frm_fatura
userformlarına ekleyin.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Aşağıdaki kodu
frm_fatura
userformlarına ekleyin.
HTML:
Kod:
@Balta hocam kod çalışıyor teşekkürler.

Şöyle bir kaçamak işlem yapılabiliyor. "Ürün adını" seçip "Alış" seçip "miktar" (Stok değerinden fazla rakam) girdikten sonra kaydetmeden "Alış" ı "Satış" olarak değiştirirsem kaydet dediğimde yine kayıt yapıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim?

Konu Sahibi
@Balta hocam kod çalışıyor teşekkürler.

Şöyle bir kaçamak işlem yapılabiliyor. "Ürün adını" seçip "Alış" seçip "miktar" (Stok değerinden fazla rakam) girdikten sonra kaydetmeden "Alış" ı "Satış" olarak değiştirirsem kaydet dediğimde yine kayıt yapıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim?
@Balta hocam,

Private Sub cmb_Product_Change() kod satırına alış ya da satış seçimi olduğunda miktarı sil kodunu girdim düzeldi. Sizin verdiğiniz koda ekleme ile daha kolay bir yolu vardır belki.

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Aşağıdaki kodu
frm_fatura
userformlarına ekleyin.
HTML:
Kod:
@Balta hocam tekrardan teşekkür ederim.

Bu beni şöyle bir sıkıntıya soktu şimdi de. Çözüm problemi doğurdu.

1 nolu işlem : A ürününden 5 tane alış yapalım.
2 nolu işlem : A ürününden 3 tane satış yapalım.
3 nolu işlem : A ürününden 1 tane satış yapalım.

Elimizde A ürününden 1 adet stok kaldı.

2 nolu işlemdeki kaydı güncellemek için çift tıkladığımda yeni kayıt gibi görüyor (+3 ekleme yapacak gibi görüyor) ve stok kriteri devreye giriyor. Stok yetersiz diyor. Bunu çözmenin yöntemi varmıdır. Mantığım ermedi buna.

Ekteki gibi deneyin

Çözüm
Konu Sahibi
Ekteki gibi deneyin
Hocam güncelle hiç çalışmıyor şuan.

HTML:
Kod:

Yukarıdaki koda kırmızı bölümü ekledim. Listbox a çift tıklayınca stoku kayıttaki değer+güncel stok olarak aldırdım. Çift tıkla listboxta çözdüm ama bu defa da normal satış için kayıt olmuyor. + ListBox2.List(ListBox2.ListIndex, 5) burası hataya düşürüyor.

Dosyayı yeniledim.
#8 nolu mesajdan tekrar indirin.

Geri