• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü seçilen yıla göre tarih arası listeleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

osman bakıs

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
hazırladığım projede userform10 bölümünde 3 adet olayı yıla ve gruba göre listelemek istiyorum.
userform11 de ise olayları yıla göre iki tarih arasını seçerek listelemek istiyoruz.

Kontrol eder misiniz

Konu Sahibi
Kontrol ettim. Teşekkürler.
Userform10 da - sadece üç olayın yıl ve gruplara göre sıralanarak listelenmesini istiyoruz. (iki tarih arası listelenmesi değil)
Userfom11 de ise seçeceğimiz yıla göre -iki tarih arasında bütün olayların(sadece dolandırıcılık olayı değil) sıralanarak listelenmesini yapmak istiyoruz.
Ayrıca listeyi temizle butonu listeyi temizlemiyor.

Tekrar kontrol edin doğru anladıysam eğer

Konu Sahibi
Teşekkürler, ellerinize sağlık,
metin diliyle anlatımda zorlanıyorum galiba, çözüm için özellikle ne istediğimizi anlatabilmek daha önemli, bilenlerin daha iyi anlayacağını düşünüyorum.
- userform10' da COMBOBOX1 seçildiğinde listbox1 de sıralamayı combobox1'e göre yapmıyor. Ancak Combobox2 seçildikten sonra doğru sıralama yapabiliyor. Öncelikle Combobox1 den süzdükten sonra ona göre combobox2 den seçerek listeleme yapabilmeli.
-Label12 de kayıt sayısı doğru rakamları vermediğini farkettim.(her iki userformda)
-Userform11 de ise, combobox2 yi silerek(gerek yok) sadece Combobox1 den yıl seçip Textbox1 ve Textbox2'ye tarih girerek, iki tarih arasındaki olayları Listbox1 de sıralamak istiyoruz. (çalıştıramadım, hata veriyor)

Merhabalar UserForm10 için;
İki adet combobox eklemişsiniz, Bunlardan 1 tanesi Yıl seçimi, Diğeri Grup seçimi için eklenmiş.
Fakat Userform10 üzerine Dolandırıcılık vs. gibi Olay seçiminden bahsetmişsiniz.
Olay seçimi yapmak için ekstra bir Combobox mı eklenecek? yoksa yıl ve Grup ne seçilirse seçilsin Belirli olayları mı? getirecek,

Combobox10 için basit bir çalışma yapıp ekledim, Yalnızca olay tarihleri ve Gruplar arasında süzme işlemini gerçekleştiriyor. Gerekli sorguları dosya içerisindeki Sorgula() functionuna eklemeler yaparak düzenleyebilirsiniz. Label12 için ise Listbox.Listcount yöntemiyle doğru sayıların gelmesini sağladım.

Konu Sahibi
" İki adet combobox eklemişsiniz, Bunlardan 1 tanesi Yıl seçimi, Diğeri Grup seçimi için eklenmiş.
"Olay seçimi yapmak için ekstra bir Combobox mı eklenecek? yoksa yıl ve Grup ne seçilirse seçilsin Belirli olayları mı? getirecek,"
yıl ve Grup ne seçilirse seçilsin Belirli olayları getirecek-(bunlar userfom10 üzerinde belirtilen olaylar-sadece 3 tane...)***

Merhabalar, çözüm için işaretlenmiş ama ekli dosyayı da bir inceleyin isterseniz

Konu Sahibi
Userform10 çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ancak Userform11 için anaveri de bulunan bütün olayları yıla göre iki tarih arasını listboxda sıralamasını lazım (burda sadece üç olay için yapılmış)

Userform10 çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Ancak Userform11 için anaveri de bulunan bütün olayları yıla göre iki tarih arasını listboxda sıralamasını lazım (burda sadece üç olay için yapılmış)
UF10 için öyle istemiştiniz, 11 için de aynı şartlarınız geçerli sanmıştım,
Deneyiniz.

Çözüm
Konu çözülmüş ama bir alternatif de benden olsun.
Tarihe (Başlangıç ve Bitiş) çift tıklayınca takvim açar.
Olay seçince Listbox2 de seçilen olaylar listelenir.
Listbox2 ye çift tıklayınca seçilen olay listeden silinir.

Konu Sahibi
userform10 ve userform11 için ayrı ayrı örnekleme hazırlayıp soru sormam gerekirdi. Bu konu haricinde o şekilde hazırlayıp soru soralım.
Herşey için teşekkürler.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri