• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfama Koruma koyma ve kaldırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Sebahattin

Gold Üye
Aldığı beğeni
58
Excel V
Office 2013 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Selamun Aleykum dostlarım yıne sizlerden yardım talep ediyoruz userform2 de bulunan hısse bul sadece hisse bul listbox sadece listeye isme bakmak için kullanıyoruz burada yapmak istediğim olayı diğer sayfalarda uyguladım çalışıyor Fakat Hisse bul düğmesinde yerini bulamadığım için sorunu çözemedim olay su:Hisse bul dügmesine tıkladıgımda hisse sayfasındakı sayfa korumasını (durusu) kaldırıyor ve Listbok kapat dediğimizde hisse sayfasına tekrar sayfa koruması aktif etmek İstıyoruz

Çözüm
Sayın hocam resimdeki gibi true olacak.
Sonra tekrar oynamayın ayarlarla belki başkası yada bende yapmış olabilirim bilmiyorum ama testlerim sonucu bundanmış.

1.png
Konu Sahibi
Sayın Refaz kardesim kodu ilave Ettim Yalnız sayfayı korumaya almıyor ve kod hata vermiyor

Konu Sahibi
hocamben soruyu yanlis sordum hakkınızı helal Edin ILK önce hisse bul a komutunu calistırdiğimizda hisse sayfasından sayfa koruması kaldıracak Hisse bul sayfasına getirecek ,hisse bul sayfasını kapat komutundan kapatırken hisse sayfasını korumaya alacak koruma sifresi (durusu)

Konu Sahibi
hocam evet biliyorum ama neriye yazacagımi bilemiyorum biraz deneme yanılma yontemi ile devam edecegim insaALLAH

hocam evet biliyorum ama neriye yazacagımi bilemiyorum
Private Sub CommandButton6_Click() alt satırana ekleyeceksiniz.
Eğer buton vs... nesnelerin name kısmına anlayacağınız isimler verseniz zor bulmazsınız yada tasarım modda iken hisse bul butonuna çift tıklayınca butonun kod yazılan yerine gidersiniz.

Ayrıca resimdeki ActiveSheet yerine pr yazmalısınız belki çok vardır böyle kodlar ama gözüme çarptı.
Kısaca ActiveSheet demek adı üstünde aktif sayfa yani userform hangi sayfadayken açıldıysa ActiveSheet o sayfa demek olur bunları öncedende yazmıştık size sayın hocam.

1.png

Private Sub CommandButton6_Click() alt satırana ekleyeceksiniz.
Eğer buton vs... nesnelerin name kısmına anlayacağınız isimler verseniz zor bulmazsınız yada tasarım modda iken hisse bul butonuna çift tıklayınca butonun kod yazılan yerine gidersiniz.
Burayı okuyun.
Unprotect olayını biliyorum yazdınız.Onu dediğim satırın altına eklerseniz iş tamamdır.

Private Sub CommandButton6_Click()
Sayın hocam dahada çözemeydiyseniz öncelikle yukardaki kod satırının altına ikinci mesajda yazdığım işaretli olanın aynısını yazacaksınız tek fark ise protect yerine unprotect olacak.
Tabii ikinci mesajdakide öyle kalsın.

Birde anlamadığım ve anlamak için yazıyorum hisse bul butona tıklayınca Hisse excel sayfasımı seçilecek.
Öyle ise sayfa adını yazıp .select yapacasınız sadece.
Kısaca alttaki gibi olaca Hisse sayfası seçme kodu.Mobilden yanlış yazmış olabilirim.Alttaki kodu yukardaki aluntıdaki kodun altınada eklersiniz.Bunları ekleyince yanılmıyorsam Userform1.show kodu var orda ve form açılacak.
Yazacağınız toplam 3 satır kod zaten.
Bir daha yazayım önceki yazdığum pr konu ile alakası yok ama normalde orayıda dedğim gibi yapacaksınız.
Dahada yapamazsanız artık gün içinde hazırlar eklerim dosyayı.

Thisworkbook.Worksheets("HİSSE").select

Konu Sahibi
Hocam kodları uyguladim ve sonuc yine hisse sayfası koruma aktıf olmuyor

Konu Sahibi
hocam benim burada yapmak istediğmi hisse bul sayfasını kapat komutundan kapat dedikden sonra HİSSE sayfasınına sayfa korumasını aktif etmek sayfa korumasi sifresi (durusu) yanı kullanıcı hisse sayfasına degisiklik yapamıyacak

Sayın hocam Allah aşkına bir söyleyin benim ikinci mesajda verdiğim resimdeki ile sizin son dosyada eklediğiniz kod aynımı?

1.png

Ayrıca verdiğim kod bir koruyor bir korumuyor belki başka yerdede vardır problem bulunca yazarım ama dediğim kod olacak normalde.

Konu Sahibi
Selamun Aleykum Hocam userfom2 bulunan gif eklıyorum

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri