• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sayfa koruma kaldırma ve sonrasında sayfa korumaya alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Sayın @Refaz beyin yardımları ile oluşturduğum çalışma sayfamda makro kodu çalışmadan önce sayfa koruma kaldırma ve sonrasında sayfa korumaya alma yapabilir miyiz? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

HTML:
Rich (BB code):
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Range("D4 : D23"))D4 ile : D23 birleşik olacak.

Çözüm
Sayın Refaz bey sayfayı normal korumaya aldığım zaman çift tıklama yapamıyorum. Dosyayı da ekliyorum. Dosyadaki kodlar sizin hazırladığınız kodlar. İnşallah bir çözüm buluruz.
Tek istediğim çift klik yaparken önce sayfanın korumasını kaldırıp işlemden sonra ise tekrar sayfayı korumaya almak.
HTML:
Kod:
Yanlış bilmiyorsam şöyle
Kodun en üst satırına
Sheets (“sayfa1”).unprotect password:=“123”
Kodun en altına da
Sheets (“sayfa1”).protect password:=“123”
eklenmesi lazım diye biliyorum.

Konu Sahibi
Sayın hakki83 mesajınızdaki kodları ekledim maalesef kodlar çalışmadı.

Hakkı abeyin kodları normalde çalışması gerek.
Birde sheetschange kodları varsa ordada koruma gibi kodlar yazılması gerekebilir belki duruma göre.

Konu Sahibi
Sayın Refaz bey sayfayı normal korumaya aldığım zaman çift tıklama yapamıyorum. Dosyayı da ekliyorum. Dosyadaki kodlar sizin hazırladığınız kodlar. İnşallah bir çözüm buluruz.
Tek istediğim çift klik yaparken önce sayfanın korumasını kaldırıp işlemden sonra ise tekrar sayfayı korumaya almak.

dosyayı dene misiniz?

HTML:
Kod:

Çözüm
@azraep hocamızda aynı yapmış zaten dosyaya bakınca.
Kasacak bişey yok aslında eğer başka sayfalar yoksa yada olupta change kodları yoksa.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri