• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sadece İlgili Başlıkların Sutunlarını Birleştirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Yeni Üye
Aldığı beğeni
104
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar Merhaba;

Ekte örnek dosya ile anlattım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler,

Yapmak İstediğim,
C:\Dosyalar\Kalsöründe birden fazla excel dosyasını alt alta birleştirmek istiyorum. sadece aşağıdaki başlıkların sütunları birleşecek. birleştime yaparken dosya isimlerini iki sutunu yazmasını istiyorum.

GLN
Barkod
Müşteri
Semt
Ürün Adı
Adet
MF

Sayın bulentkars,
Bazı dosyalarda GLN ve Barkod yok. Göremedim. Yoksa ben mi yanılıyorum ? Örneğin BORCA - SAKARYA'da...

Özür dilerim Gördüm. Varmış.

Sayın bulentkars,
Biliyorum siz makro ile yapılmasını istiyorsunuz. Ve biliyorum verileriniz excel kitaplarında bu kadarla sınırlı değil. Ben sadece formülle de yapılabileceğini göstermek istedim. Daha da ileriye götürebilirim. Sizin (makro ile yapılmış) Sırala butonuna tıklamanıza gerek kalmadan Birleştirilmiş Hali isimli excel kitabı otomatik olarak kendisi sıralar. Elbetteki fonksiyonlarla. Ama size tavsiyem bu işi makro bilen üstadlarımızın eline bırakmak. Çünkü makro dosya boyutunu artırmaz. Kullanırken, açarken, kapatırken ve kaydederken vs. kasmaz. Dosya boyutunu artıran fonksiyonlardır. Kolay gelsin.

Arkadaşlar Merhaba;

Ekte örnek dosya ile anlattım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler,

Yapmak İstediğim,
C:\Dosyalar\Kalsöründe birden fazla excel dosyasını alt alta birleştirmek istiyorum. sadece aşağıdaki başlıkların sütunları birleşecek. birleştime yaparken dosya isimlerini iki sutunu yazmasını istiyorum.

GLN
Barkod
Müşteri
Semt
Ürün Adı
Adet
MF
Deneyiniz

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Powerquery de seçenekler arasında. incelersiniz.

Diğer dosyalarında, Dosya Birleştirme.xlsm dosyası ile aynı klasörde olduğunu varsaydım.
HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Merhaba;
Dosyayı masaüstüne kaydettim.
Birleştir makrosunu çalışırdım.
Gözat penceresi geliyor, tamam yerine aç var, x çıkış yaptığımda tablo boş geliyor.

1728735822950.png

1728735787499.png

Konu Sahibi
Deneyiniz

HTML:
Kod:

Merhaba;

Tüm dosyaları CTRL+A yaparak seçip yaptığımda oldu,
Sizden ricam;
Veriler yeni bir çalışma kitabı oluşarak geliyor, ben böyle değil de makronun olduğu çalışma kitabında getirmek istiyorum.
Birde dosya sonunda b kolunda dosya uzantıları gözükmesin

İlk mesjnızı iyi okumamışım.
Aşağıdaki kod, diğer dosyalar "C:\Dosyalar\" klasöründe ise Dosya Birleştirme.xlsm nerede olursa olsun çalışır.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
AliCimri Bey;
Çok teşekkürler tam istediğim gibi olmuş.
Yol için standart değilde önce gözat penceresi açılsın göstereceğim klasörü görürse süper olur.
Şimdiden teşekkürler

Konu Sahibi
Ali Cimri bey,
Aşağıdaki satır aktif sayfa olabilir mi acaba? [Sayfa1$]"
Sql = "select '" & Grb & "' as a,'" & Ad & "' as b, [GLN], [Barkod], [Müşteri], [Semt], [Şehir], [Tarih], [Ürün Adı], [Adet], [MF] FROM [Sayfa1$]"

Konu Sahibi
Derken ne kast ediyorsunuz?
Dosyaları birleştirirken her çalışma kitabının Sayfa1' indeki verileri birleştiriyor, ancak her sayfanın ismi aynı olmaya biliyor, buradan kastım çalışma kitabında tek bir sayfada veri oluyor, sayfa ismi değişkenlik gösterebilir. Doğru sonuç alabilmek adına

1 - Ya dolu olan sayfadaki verileri alacak.
2- Yada işlem yaparken dolu sayfa adını Sayfa1 Olarak değiştirecek.
Benim aklıma bu iki işlem geldi, sizin bir öneriniz var mı

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri