Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.
Bu işime yarar teşekkürler, peki range nasıl tanımlamalıyım, örneğin a1:c3 bölgesinde buluna cümle içindeki kelimeyi sadece renklendirme yapsınExcel 2016'da sadece bir kelimeyi renklendirmek için koşullu biçimlendirme tek başına yeterli olmayacaktır,
Excel formülleri ile sadece bir kelimeyi renklendirmek doğrudan mümkün değildir. Formüller, hücre düzeyinde çalışır, yani bir hücredeki tüm metin için geçerli olan bir işlem uygularlar. Bu nedenle, formül kullanarak yalnızca belirli bir kelimeyi renklendirmek için doğrudan bir çözüm bulunmamaktadır.
Koşullu Biçimlendirme de benzer şekilde tüm hücreyi renklendirir ve yalnızca bir kelimeyi hedef almak mümkün olmaz. Koşullu biçimlendirme yalnızca hücrenin tamamını, yani içerdiği tüm metni veya sayıyı biçimlendirir.
Sub KelimeRenklendir()
Dim rng As Range
Dim cell As Range
Dim kelime As String
Dim startPos As Integer
kelime = "merhaba"
Set rng = Selection
For Each cell In rng
startPos = InStr(1, cell.Value, kelime, vbTextCompare)
If startPos > 0 Then
cell.Characters(startPos, Len(kelime)).Font.Color = RGB(255, 0, 0) 'Kelimeyi kırmızı yapar
End If
Next cell
End Sub
seçili hücrelerdeki belirttiğiniz kelimeyi (örneğin, "merhaba") bulur ve bu kelimenin rengini kırmızıya çevirir.
aşağıdaki gibi deneyebilirsiniz.Bu işime yarar teşekkürler, peki range nasıl tanımlamalıyım, örneğin a1:c3 bölgesinde buluna cümle içindeki kelimeyi sadece renklendirme yapsın
emeğinize sağlık, bu işlev için buton olmak zorunda mı? yani ben ilgili alana metin kopyaladığımda kendiliğinden kırmızı yapamaz mı, kod içine hangi kelimeyi tanımlarsam. teşekkürler.F2 hücresine aramak istediğiniz
kelimeyi yazın. sonra butona tıklayın.
Kolay gelsin.
HTML:
teşekkürlerSayfa modülünde Worksheet_Change olayından makroyu çağırabilirsiniz.
Makroyu yeniden düzenledim. Hata kontrolleri de ekledim.
Dener misiniz.
HTML: