Elimdeki kod insanları bölgeleri rastgele atıyor ama bazı şartları var o şartları sağlayabilmek için referans değerleri oluşturdum. Mesela atanacak kişi kendi bölümündeki bölgeye gidemez kendi bölümüne zaten gidemez. Bunu sağlamak için kişiye referans değeri verdim kendi bölümünü gösteriyor bölgelerede eşleşme değerleri atadım çünkü bazı bölgeler 2-3 farklı bölüm atanamaz. referans1 değeri eşleşme1-2-3-4 e eşit değilse o zaman atama yapıyor atama seçtiği hücreninde bir altına aynı şartları sağlıyorsa atama yapıyor. eğer bir alt satırı başka bir bölge var ise o zaman sadece bir kere atanıyor yani temelde istediğim herkes iki kere alt alta aynı bölgelere(j sütunu) olacak şekilde atansın. eğer bir kere atandıktan sonra alt satırdaki bölgesi başka bir bölgeye geçiş yapıyorsa sadece bir kere atanıyor ve birdaha da seçilmiyor. temelde bunu yapıyor ama bazı istisnaları var x kişisi her zaman aynı yere son üç yere atanıyor. z kişisi sadece üa olmayan yerlere atanıyor ve zyi 4 kere atamak istiyorum. Normalde herkes 2 kere farklı bölgeye geçişte bir kere atanıyor x üç kere z 4 kere her seferinde bu şartlarla atanmak zorunda(x ve z her seferinde atanıcak) zorunda. diğerlerini ise 4/5 seferde bir dinlendirmek istiyorum onun içinde son beş seferde 10 kereden fazla atandıysa onu dinledirmek için seçmeme şartı koydum. Kod temelde bunları yapıyor biraz karışık olduğu için koda eklemek istediğim şeyi yazdım sadece. ayrıca seçilmeyenleri göster makrosu ekledim ama oraya bakınca farkettim ki bazı kişiler rastgelelikten dolayı örneğin 3 atamanın ikisinde atanmamış böyle ihtimaller doğuyor amacım bunun önüne geçmek. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekürler.