• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü puantaj

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Bayram32

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba üstatlarım excelde çok iyi değilim ve yapmak istediğim bişey var yardım ederseniz sevinirim. Elimde bir çalısma listesi ve puantaj var benim yapmak istediğim listeye yazdığım isimleri puantajda ait olduğu tarihe ve saat aralığına 11 saat olarak yazması bos günlerde ise puantajdaki hücreyi bos bırakması. Aslında bir formül yazdım ama her hücreye ayrı ayrı uygulamam gerekiyor ve çok uzun sürecek =EĞER(EĞERSAY('veri liste'!I2;""&"çevikbaş"&"")>0;11;"") örnek olarak ama tutup çekme yaptığımda listedeki satırdan ilerlemeyip sutundan gittiği için olmadı umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden yardımınız için tesekkür ederim. :) hatta yapılabiliyorsa eğer hafta tatillerinide otomatik puantaja HT olarak ilgili güne yazsın :)

Çözüm
#9 mesajdaki dosyada
08:00-20:00 vardiyasına ait formül
EĞER(ÇOKEĞERSAY(Liste!$A:$A;E$7;Liste!$B:$B;""&$B$8&$B$9&"")=1;11;"")
20:00-08:00vardiyasına ait formül
EĞER(ÇOKEĞERSAY(Liste!$A:$A;E$7;Liste!$C:$C;""&$B$8&$B$9&"")=1;11;"")
kırmızı hücre referanslarını değiştireceksiniz.
Liste sayfasını aşağıdaki resim gibi düzenlerseniz, hem formül, hem de makro ile çok kolay sonuç alabilirsiniz.1733654425750.png

Konu Sahibi
İlginize teşekkür ederim hocam ama liste taslağını degistirmeden islem yapmam gerekli

Konu Sahibi
Liste sayfasını aşağıdaki resim gibi düzenlerseniz, hem formül, hem de makro ile çok kolay sonuç alabilirsiniz.Ekli dosyayı görüntüle 30789
Puantaj da tutup cekerden a1 a2 a3 gibi saydirma yaparsam o bile yeterli su an icin. Formulde tutup cekme yaptigimsa sabitleme yapinca saydirma yapmiyor mesela a1 sabit kaliyo sabitlemeyi cekincede sutun sayiyor yani a1 b1 c1 gibi ilerliyor satırı saydirma yapamadim

Tam anlamamakta beraber istediğiniz örnekteki gibi olabilir mi?

E sütundaki hücrelerde, (E8 ve E9 hücrelerindeki örnek formüllere göre) formülü düzenleyip, sağ doğru çekerek kopyalayın.

#9 mesajdaki dosyada

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
#9 mesajdaki dosyada
hocam elinize sağlık tam istediğim formül buydu harikasınız :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri