• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Puantaj aya gore calisma gunleri of gunleri otomatik gelsin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ottoman05

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Tabloyu yeni yaptım ama mayıs ayına göre yaptım gündüz gece of yazan yerlerin ayı seçince uygun şekilde gelmesini nasil yaparım örneğin mayıs ayını dikkate alarak haziran ayını seçince alinin gece gece of of diye devam etmesini nasıl sağlarız diger isimlerde ona göre nasil düzenledirim bendeki tabloda hepsi sabit kaliyor emeği geçenlere şimdiden teşekkürler makro ilede olabilir hatta daha güzel olur

Çözüm
Çözümü yazmaya çalışayım.
Yanlış yorumlamadıysam eğer, vardiyelerin formülle otomatik gelmesi istenmekte...

Dosyanızdan hareketle yeni bir dosya hazırlamaya çalıştım.

Dosya 3 sayfadan oluşuyor.
1 - Veri Sayfası : Verilerinizi, daha doğrusu Personel Sicil No, Adı Soyadı ve ilk GÜNDÜZ vardiyesinde olduğu herhangi bir tarihi liste halinde yazacaksınız.
Resim olarak şöyle
1716087282280.png
İlk 3 personel için, ilk GÜNDÜZ için tarihlerini dosyanızdan aldım. Karşılaştırırsınız.
Ayrıca, herhangi bir tarih için, ilgili personelin hangi vardiyede olduğunun hesaplanma şekline dair detaylı bir açıklama yapmaya çalıştım.
Çünkü burada açıklanan formül yapısını Puantaj sayfasında kullandım.

2 - Puantaj sayfası : Yıl yazıp, Ay seçimi...
Yanlış yorumlamadıysam eğer, vardiyelerin formülle otomatik gelmesi istenmekte...

1 - Veri Sayfası : Verilerinizi, daha doğrusu Personel Sicil No, Adı Soyadı ve ilk GÜNDÜZ vardiyesinde olduğu herhangi bir tarihi liste halinde yazacaksınız.
Resim olarak şöyle
1716087282280.png
İlk 3 personel için, ilk GÜNDÜZ için tarihlerini dosyanızdan aldım. Karşılaştırırsınız.
Ayrıca, herhangi bir tarih için, ilgili personelin hangi vardiyede olduğunun hesaplanma şekline dair detaylı bir açıklama yapmaya çalıştım.

2 - Puantaj sayfası : Yıl yazıp, Ay seçimi yaptığınızda vardiyeler de dahil tüm hesaplamalar otomatik yapılıyor. Sizin dosyanızdakine benzetmeye çalıştım.

Resim olarak şöyle
1716088242477.png

3 - RT Sayfası : Dosyanızdaki resmi tatil sayfasını bu dosyaya aktardım
Not : Özellikle Kurban Bayramı tarihlerinde HATA var. Düzenlemeniz gerekecek.

Dosyayı ekliyorum... İncelersiniz...

Umarım, istenileni doğru yorumlamışımdır...

Çözüm
Konu Sahibi

Resim olarak şöyle
Ekli dosyayı görüntüle 25868

2 - Puantaj sayfası : Yıl yazıp, Ay seçimi yaptığınızda vardiyeler de dahil tüm hesaplamalar otomatik yapılıyor. Sizin dosyanızdakine benzetmeye çalıştım.

Resim olarak şöyle
Ekli dosyayı görüntüle 25871

3 - RT Sayfası : Dosyanızdaki resmi tatil sayfasını bu dosyaya aktardım
Not : Özellikle Kurban Bayramı tarihlerinde HATA var. Düzenlemeniz gerekecek.

Dosyayı ekliyorum... İncelersiniz...

Umarım, istenileni doğru yorumlamışımdır...
Mükemmel olmuş elinize sağlık çok teşekkürler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri