• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Proje dosyaya bir istatistik sayfasından veri getirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Aldığı beğeni
55
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar. Proje dosyaya bir istatistik sayfasına daha ihtiyaç olmuştur.

"KKY DOLAN" sayfasından "Madde Cinslerine Göre Dolan " sayfasına seçilen aya göre veri getirilecek. Ayrıntıyı sayfanın içerisine yazdım. Kolay gelsin.

Çözüm
Ekteki dosyayı "KKY BOŞALAN İNDİRİLEN.xls" ve "KKY DOLAN İNDİRİLEN.xls" dosyalarının bulunduğu klasör içine eklersiniz.
"KKY DOLAN", "KKY BOŞALAN" sayfalarına istenilen yıl ve aya ait verileri çekmeniz için buton ekledim.
Dosyayı indirip tekrar kontrol eder misiniz?
Konu Sahibi
2022 verileri gelmemekte, henüz kodlanmadı mı
HAZİRAN
20212022
GERÇEKLEŞME
PROGRAM
TON
VAGON ADEDİTON%PROGRAM TONVAGON ADEDİDOLAN TON%
33??
985.293?Buralara veriler gelmemekte?
41453??
00??
58859??

Konu Sahibi
Paşam eline sağlık, şimdilik tamam.
Ancak yeni bir sorun çıktı.

"KKY DOLAN",
"KKY BOŞALAN"
sayfalarına TCDD'nin sisteminden indirilen veriler nasıl aktarılacak her ay. "Veri Al" butonu ile bu iş çözülebilir mi?
TCDD'nin KKY Programından indirilen dosyalar ektedir.
Bu dosyalardaki sütunlar Temmuz ayına kadar, sütunlar her ay indirildikçe yıl sonuna kadar eklenecek,

Bunu da halledebilirsek Demiryolcu HACI DEDE'nin işi tamamdır İNŞAALLAH.

Demiryolcu HACI DEDE'm
Ekteki dosyayı yüklemiş olduğunuz "KKY BOŞALAN İNDİRİLEN.xls" ve "KKY DOLAN İNDİRİLEN.xls" dosyalarının bulunduğu klasör içine çıkarsınız. 3 Dosyanın da aynı klasör içinde olması gerekir.
"KKY DOLAN", "KKY BOŞALAN" sayfalarına verileri çekmeniz için birer buton ekledim. Oradan çeker kontrol edesiniz.
"YAPILACAK İŞLEMLER" sayfasına bundan sonraki işlemlerle ilgili bir not bıraktım. Kontrol edersiniz.
Takıldığınız yerde tekrar yazarsınız. Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Günaydın Sevgili Hocam; Değerleri alırken Ay seçilecek, seçilen aya ait çıkış-varış ve eşya adına bakacak aynı olanları seçilen ayın işyerinin hizasındaki sütununa aktaracak. Sizin yapmış olduğunuz sayfanın tamamını atıyor. Neden böyle olması gerek derseniz, KKY'den sonraki ayda indirilirken yolda hasarlanmış veya trenin deray etmesi sonrası telef olmuş vagonlardaki eşya mal sahibine ücreti ödenir ve KKY'den ton ve Vagon adedi düşülür. sonraki ay İstatistiklerinde de sapma olur. Bu nedenle önceki aylara ait verilere dokunulmadan "KKY DOLAN VE BOŞALANA" seçilen ay verileri konulması gerekiyor. Örnek ay başlıkları aşağıdadır.
DOLAN AY
AĞUSTOS
NettonTaşıma Geliri
Vagon sayısıTONTRL

BOŞALAN AY
TEMMUZ
NettonVagon sayısı

Konu Sahibi
Mevcut verilerin hiç birini silmeyecek, seçilen ay verilerini aynı işyerinin hizasındaki satıra varsa seçilen ay verilerini getirecek

Mevcut verilerin hiç birini silmeyecek, seçilen ay verilerini aynı işyerinin hizasındaki satıra varsa seçilen ay verilerini getirecek
Acaba oluşan firelerle ilgili tuttuğunuz tablo yok mu? Fireler dikkate alınmayacaksa yıllık veriler nasıl tutacak ?
Seçtiğiniz ayın sadece son yılı mı, yoksa her iki yıl da alınacak mı ? 🤔

Konu Sahibi
2021 Yılı verileri KKY DOLAN ve BOŞALANDA zaten var, 2022 yılı seçilen ay verileri aktarılacak. fireleri siz dikkate almayınız.

Ekteki dosyayı "KKY BOŞALAN İNDİRİLEN.xls" ve "KKY DOLAN İNDİRİLEN.xls" dosyalarının bulunduğu klasör içine eklersiniz.
"KKY DOLAN", "KKY BOŞALAN" sayfalarına istenilen yıl ve aya ait verileri çekmeniz için buton ekledim.
Dosyayı indirip tekrar kontrol eder misiniz?

Çözüm
Konu Sahibi
Paşam Eline sağlık, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. CENABI ALLAH İŞİNİ GÜCÜNÜ RAST GETİRSİN İNŞAALLAH

Paşam Eline sağlık, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. CENABI ALLAH İŞİNİ GÜCÜNÜ RAST GETİRSİN İNŞAALLAH
Amin Demiryolcu HACI DEDE'm.
Allah senin de işlerini kolaylaştırsın. Emeklilik günlerine ulaştırsın. Ömrünün geri kalanını da hayırlı eylesin.

Konu Sahibi
Sevgili Hocam! Bugün Dairede bir tabloya daha ihtiyaç var, bunu da Üstada sen hallettirebilirsin diye ısrar ettiler, bende tekrar sizi rahatsız ediyorum. Dosyayı tekrar ekledim, "Yurtdışı Dolan Boşalan için bir tablo yaptım. Bunu da kodlayabilirmisin, Teşekkürler Sevgili HOCAM

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri