• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Pivot Tabloda Etiket Filtrelerine Birden Fazla Seçim Ekleme

tugbina

Yeni Üye
Aldığı beğeni
33
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhabalar;
Pivot Tabloda Etiket filtresinde hem x hem de y yi içermeyenleri listelesin istiyorum. Ancak yalnızca x içermeyenleri listeliyor. Var mıdır çözümü?
Pivot tablo dışarıdan veri aldığı için sadece bunların işaretini kaldırarak yapamıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• liste.jpg
    liste.jpg
    65.5 KB · Gösterim: 20
Çözüm
Pivot Etiket filtrelemede çoklu içermezler yok diye biliyorum. Onun yerine alternatif olarak aşağıdaki yöntemleri deneyin.

1- slicer(dilimleyici) oluşturup hepsini seçip. İstemediklerini tikleme.

2- Google E tablolarda aşağıdaki linkteki gibi yöntem kullanılabilir.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

3- Excelde yardımcı sütun kullanarak yazılacak formülle aşağıdaki linkteki gibi yöntemi deneyebilirsiniz.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Pivot Etiket filtrelemede çoklu içermezler yok diye biliyorum. Onun yerine alternatif olarak aşağıdaki yöntemleri deneyin.

1- slicer(dilimleyici) oluşturup hepsini seçip. İstemediklerini tikleme.

2- Google E tablolarda aşağıdaki linkteki gibi yöntem kullanılabilir.

3- Excelde yardımcı sütun kullanarak yazılacak formülle aşağıdaki linkteki gibi yöntemi deneyebilirsiniz.

Çözüm
Geri