• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü PDF den alınan verileri düzenleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Vurkan

Yeni Üye
Aldığı beğeni
44
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba pdf den oluşan sınıf geçme defterlerini excele aktardım ve binlerce satırdan oluşan verilerim var. Bu verileri her bir öğrenci için tek satıra indirgemek istiyorum. Bunun için gerçek dosyanın bir parçasını formatını bozmadan bilgileri değiştirerek ekliyorum. Bu dosyalarda 1. sınıftan 8. sınıfa kadar sınıf bilgileri var. Bu sebeple dersler ve notlar bölümünü 14'er sütundan oluşturdum. 1. sınıflarda 6 ders varken 8. sınıflarda 14 ders var. hepsi tek sayfada olduğu için böyle yaptım. Sayfa 1 de manuel olarak olması gereken şekilde bir satır ekledim.
Eğer mümkünse yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

Hocam çok yordun beni. Artık bırakıyorum yetişmedi. Yarın devam ederim çok meşakkatli bir iş.Az kaldı

Deneyiniz. Ders isimlerini sınıf değiştikçe yazdırdım karmaşıklığı önlesin diye sanırım güzel oldu. Dersler her satıra yazılsın isterseniz o da hazır yükleyebilirim. Komut düğmesi S1 dedir.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Üstadım teşekkür ediyorum. Program çalıştı. Ancak ufak bir sorunumuz var. Sınıflar arasında dersler değiştiği gibi derslerden alınan notlar da (sayı olarak) değişiyor. 1. sınıfta 6 dersten not alırken 8. sınıfta 10 dersten not alıyor. Ara sınıflarda da ders sayısı ve not sayısı değişiyor. Dosyanın altına değişen sınıflara göre örnek olsun diye her sınıftan birer öğrenci ekledim. Bir bakabilirseniz çok sevinirim. Saygılar.

Deneyiniz..

Konu Sahibi
Adnan üstadım teşekkür ediyorum ancak ders ve notlardaki tutarsızlık devam ediyor. Örneğin 8. sınıflarda 10 adet notu olan, 3 adet ismi olup notu olmayan ders varken, 10 adet ders ismi gelirken 8 adet not geliyor. Tüm dosyada E sütunundan başlayan ders isimlerinin bazıları tek hücrede iken bazıları yan yana birleşmiş iki hücrede bulunuyor. birleşmiş hücrede bulunan derslerin notları da yine aynı şekilde birleşmiş hücrede bulunuyor. Ayrıca öğrenci numaraları öncekinde varken bu dosyada gelmedi. Saygılar sunuyorum.

hangi satırda not eksiği bulunuyor

örneğin üzerine eksik dediğin kısımları renklendirerek isteklerinizi örnek üzerinde yaptıktan sonra gönderin.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Üstadım cevap gecikti ancak bilgisayarımda sorun çıktı kusura bakmayın.
1. satırdan 7. satıra kadar 1. sınıflaın MATEMATİK ders adı yok,
8. satırdan 10. satıra kadar TÜRKÇE ders adı yok,
11. ve 12. Satır MATEMATİK ders adı yok,
13. Satır TRAFİK GÜVENLİĞİ (Trafik ve İlkyardım Eğitimi) ders adı yok,
14. Satır GÖRSEL SANATLAR ders adı yok,
15. Satır MÜZİK, GÖRSEL SANATLAR ve REHBERLİK SOSYAL ETKİNLİKLER ders adı yok,
16. Satır MÜZİK, FEN VE TEKNOLOJİ ve REHBERLİK SOSYAL ETKİNLİKLER ders adı yok,
17.-19. Satır GÖRSEL SANATLAR, T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK ve DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ders adı yok, Eksik olan not örneklerini de dosya üzerinde gösterdim.

Üstadım Notu olsun olmasın ders adları tablodaki sırayla gelmeli. Bir sınıfın dersleri arasında boş hücre olmamalı. Notu olmayan derslerin not hücresi boş olmalı ki, Öğrenci Belgesi yazdırırken derslere ait olan notlar yerine gelebilsin. Saygılar sunuyorum.

deneyiniz

Konu Sahibi
Üstadım çok teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerin okul numaralarını almak için de bir bu güzel koda satır ekleyebilir miyiz acaba. Şöyle ki;
Okul Numarası (bizim okul için) en çok 4 rakamdan oluşuyor. Okul Numarası 4 rakamdan fazla ise yıl bilgisi de var demektir.
Okul Numarası : 20091025 şeklinde olanların soldan ilk 4 rakam yıl bilgisi, diğerleri okul numarası (1025) olacak.
Okul Numarası : 20091 şeklinde olanların soldan ilk 4 rakam yıl bilgisi, okul numarası (1) olacak.
Okul Numarası : 1180 şeklinde olanlar direkt okul numarası olacak. Saygılar.

direkt numarayı yazdırsak daha iyi olmaz mı

deneyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
Üstadım eline koluna ilmine ve sabrına sağlık. Seni çok yordum. Hakkını helal et.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri